Robert Johansson hoppet seg opp sju plasser og endte på 20. plass i det siste rennet i den tysk-østerrikske hoppuka fredag kveld.

Med et hopp på 131 meter i andre omgang hoppet han seg opp fra en 27. plass etter første omgang, og gjorde dermed sitt nest beste renn i hoppuka, selv om dagens resultat nok er en liten nedtur etter andreplassen fra Innsbruck.

Daniel Andre Tande, som lå på tredjeplass etter første omgang og på andreplass sammenlagt, bare 2,8 poeng bak polakken Kamil Stoch, fikk problemer i svevet og landet på svake 117 meter. Dermed raste han ned til en 26. plass, mens Stoch hoppet ned til seier både i Bischofshofen og hoppuka sammenlagt. Andreas Stjernen ble beste nordmann med 10. plass i hopprennet i Bischofshofen.

Robert Johansson vant duellen mot Cene Prevc med et hopp på 122 meter og lå på 27. plass etter første omgang i Bischofshofen.

- Det blir akkurat litt for tynt, men det holder til andre omgang, sa Robert Johansson til NRK etter sitt hopp. Med 122 meter og 111,4 poeng kvalifiserte han seg greit til andre omgang i avslutningsrennet i sin første hoppuke.

- Hoppinga er veldig nærme. Jeg får ikke med meg all farten ut i svevet, men det er ganske lite som skal til før det sitter, sa Johansson før andre omgang.

Daniel André Tande klarte ikke helt å innfri forventningene, og lå på tredjeplass etter første omgang med et svev på 135 meter og like mange poeng.

Polakken Kamil Stoch, som lå 1,7 poeng bak Tande før rennet, slo Kongsberg-gutten med 4,5 poeng i sitt hopp, og lå på andreplass etter første omgang, 1,1 poeng bak sloveneren Jurij Tepes. Stoch ledet med 2,8 poeng på Tande i kampen om hoppukeseieren før siste hopp i årets konkurranse.