LILLEHAMMER: Petter Fagerhaug fra Lillehammer cykleklubb ble fredag nummer 4 i VM i terrengsykling rundbane i U23-klassen. Klubbkameraten Erik Hægstad endte på 19. plass. De to andre norske i rittet var Martin Siggerud (nr. 15) og Tobias Johansen, som kom et stykke lenger bak på resultatlista.

Fagerhaug har flere seire i verdenscupritt denne sesongen og vant årets verdenscup sammenlagt i U23-klassen. I utgangspunktet var han derfor medaljekandidat.

– Men det blei vanskelig å komme helt opp. Jeg hadde en litt for svak periode midtvegs. Derfor ble medalje for tøft i dag, sa Fagerhaug på telefon til GD et par timer etter at han hadde kommet i mål. Det var bare 20 sekund opp til bronse.

– Ambisjonen var å sykle så fort for mulig. Jeg kjørte et rimelig godt løp, men gjorde noen vurderinger undervegs, som kanskje ikke var helt optimale taktisk.

– Hvordan var dagsformen?

– Kroppen svarte greit, og utstyret fungerte. Tidligere har det vært beinhardt for meg å kjøre i høyden, men jeg hadde ingen store problemer i dag. Løypetraseen lå i rundt 1.500 meter over havet.

– Hvordan var traseen teknisk?

– Jeg har kjørt verdenscup her to ganger tidligere. Profilen er ikke så fryktelig kupert, men det er veldig mye røtter, så det hopper og rister hele tida. Likevel ikke ulikt det som møter oss andre steder.

– Neste mål?

– Maraton-VM i Italia om ei uke. Det blir mitt første VM i maraton på et par år. Der er det bare én klasse for senior, altså ingen egen U23-klasse. Kanskje er det mulig å kjempe i toppen. Uansett blir det en fin erfaring.

– Resten av sesongen?

– Jeg skal spise masse pizza og potetgull. Stiller nok i verdenscup i enduro som er utforbasert terrengsykling. Kanskje også et par mindre sykkelcross-ritt.

– I dag var jeg bare ikke sterkere, sier Erik Hægstad til GD.

– Var med fra start og lå topp ti i første bakken. Viktig for ikke å komme for langt bak. I første utforkjøring ble det kaos. Likevel hang jeg med i noen runder. Men de siste rundene hadde jeg lite å kjøre med selv om jeg føler at formen er brukbar. Jeg stiller nok i norgescuprittet neste helg, der jeg kan være med å kjempe om sammenlagtseieren, sier lillehammersyklisten.