Gå til sidens hovedinnhold

Årets spiller klar for ny sesong i Lillehammer IK

Artikkelen er over 4 år gammel

Den svenske keeperen Christoffer Bengtsberg har forlenget kontrakten med Lillehammer IK, og blir i klubben minst ett år til.

– Det føles veldig bra, og veldig godt at det gikk i orden, sier en fornøyd Christoffer Bengtsberg på telefon fra Stockholm.

Kontinuiteten viktig

Bengtsberg har signert en ettårskontrakt med klubben, og er nå den 16. spilleren fra forrige sesongs L.I.K., som blir med også neste sesong. Han peker på det som en av hovedårsakene til at han ønsker å bli værende i klubben neste sesong.

– Det er klart det spilte inn. Det er alltid bra å komme inn i et lag hvor det er en stamme hvor man kjenner de fleste, og vet hva man kan forvente av hverandre. Det blir enklere, mener den svenske burvokteren.

Han tror klubben kan bli enda bedre kommende sesong.

– Jeg håper det, og det er jo det klubben satser på. Jeg tror ingen av spillerne våre blir dårligere til neste sesong, og det ser veldig bra ut nå, konstaterer svensken.

Samtidig mener han at det er viktig at laget får inn gode erstattere for spillerne som er borte fra forrige sesongs lag.

– Det er klart vi må få inn gode erstattere for de som blir borte. Da tenker jeg spesielt på kaptein Anders Grönlund. Det blir viktig å få inn en slik type, som er så viktig både på og utenfor isen, mener Bengtsberg.

Fra forrige sesongs lag er det klart at Elias Bjuhr, Troy Rutkowski, Anders Grönlund, Christer Rudi og Emil Holst Volden ikke blir å se i L.I.K.-drakta kommende sesong.

Les også

Canadiske Brendan Ellis klar for Lillehammer IK

– Den viktigste signeringen hittil

Sportslig leder i L.I.K., Atle Svensrud, er strålende fornøyd med å få Bengtsberg på plass. Han karakteriserer keepersigneringen som den viktigste signeringen sålangt denne våren.

– Jeg er ekstremt glad, fornøyd og lettet over at vi har fått Christoffer på plass nå. Det har vært en lang prosess, men vi har hatt en god dialog hele veien, forteller Svensrud.

– Det er den viktigste signeringen vi har gjort hittil. Alle spillere er naturligvis viktige for at puslespillet skal gå opp, men keeperplassen er den aller viktigste posisjonen i ishockey, mener Svensrud.

Les også

Ny back klar for L.I.K.. – Det blir spennende

Svenskens ekstreme konkurranseinnstinkt og vinnervilje er også mye av grunnen til at Lillehammer IK ønsker svenskens tjenester videre fremover.

– Han stiller høye krav både til seg selv og andre, og er veldig viktig både på isen og i garderoben, sier den sportslige lederen.

– Jeg kommer jo fra en litt eldre skole i HV71 i Sverige, og fikk lære mye om hva som kreves for å bli god der. Kanskje jeg kan prøve å videreføre det på Lillehammer, sier Bengtsberg selv.

Årets spiller

Den svenske keeperen kom til Lillehammer foran forrige sesong, og i seriespillet sto han tidvis på hodet. Han var blant annet hovedgrunnen til at Lillehammer vant ni kamper på rad i september og oktober, og på tampen av sesongen ble svensken fullt fortjent stemt frem til årets spiller i L.I.K. av supporterne.

Les også

Går for hockeyfest i Håkons Hall - Inviterer hele dalen

Likevel var det i sluttspillskvartfinalene mot Lørenskog at svensken virkelig fikk vist seg fra sin aller best side, og i den sjuende og avgjørende kvartfinalen ble han den store helten, og reddet 51 av 52 skudd i Lørenskog Ishall, da L.I.K. kvalifiserte seg til semifinale.

– Selv om vi gjorde det bra i kvartfinalene, satt jeg litt skuffet igjen etter at vi røk ut mot Frisk. Jeg følte at vi ikke helt kom opp på det nivået vi hadde inne. Men samtidig skal Frisk ha all kred, de spilte bra, sier Bengtsberg.

Vil ha keepertrio

L.I.K. jobber med å få på plass Bengtsbergs keepermakker fra forrige sesong, Fredrik Johansson, og håper det går i orden i løpet av kort tid. Samtidig opplyser Svensrud om at Kristian Ørslien vil være med å danne en keepertrio fra høsten. I all hovedsak vil Ørslien være med å trene med eliteserielaget, i tillegg til å spille kamper for klubbens u20-lag.