Canadiske Brendan er klar for sitt første mjøsderby: – Det blir morsomt

MJØSDERBY: Brendan Ellis har for lengst fått vite hvor viktige kampene mot Storhamar er for Lillehammer-publikum. I kveld er det klart for sesongens første Mjøsdeby.Foto: Kjell H. Vollan

MJØSDERBY: Brendan Ellis har for lengst fått vite hvor viktige kampene mot Storhamar er for Lillehammer-publikum. I kveld er det klart for sesongens første Mjøsdeby. Foto: Kjell H. Vollan

Canadiske Brendan Ellis får trolig spille foran fulle tribuner på Hamar.

DEL

– Det blir morsomt. Jeg har hørt mye om disse kampene allerede, sier Brendan Ellis i L.I.K.-garderoben.

Søndag ble det seier mot Manglerud/Star etter straffeslag, en kamp Lillehammer aldri ledet før det siste straffeslaget ble satt i mål av Martin Ellingsen.

– De var tøffe å spille mot. De spilte veldig «tight» og hadde et godt system i spillet sitt, mener Ellis, som er ny i årets L.I.K.-tropp.

Søndag hadde canadieren mest istid av samtlige L.I.K.-spillere med sine 24 minutter, noe den storvokste backen trives svært godt med.

GD følger kampen direkte fra klokken 19.00 tirsdag kveld.                                                                                                        

Føles komfortabelt

– Det føles komfortabelt. Når du får så mange minutter på isen kommer du inn i flyten, og ordentlig inn i kampen.

Mye istid må nok Ellis belage seg på mot Storhamar tirsdag. Hamarsingene åpnet med seier mot Vålerenga i Gjøvik Fjellhall fredag kveld, og er av mange tippet å være med og kjempe om seriegullet denne sesongen.

Les også: "Straffe-Martin" sikret L.I.K. seieren

– Vi er nødt til å respektere dem, spesielt offensiven deres er bra. Samtidig må vi bare gå inn i kampen med samme holdning som vi alltid gjør, mener Ellis.

Ellis kom til L.I.K. på anbefaling av superduoen Brett Cameron og Stephan Vigier, som spilte på samme lag som Ellis i 2015/16-sesongen. Spesielt sistnevnte har fortalt kompisen mye om oppgjørene mot Storhamar fra forrige sesong.

– Spesielt romjulskampene nevnte han som svært spesielle. Jeg spilte også med Derek Eastman (eks-Storhamar) forrige sesong, og han fortalte meg at det er noe spesielt med disse kampene, sier canadieren.

Tribunene forventes å fylles av hockeygale hedmarkinger tirsdag, noe Ellis gleder seg til.

– Det er slike kamper du drømmer om å spille, mener han.

Trives i byen

Han har funnet seg godt til rette i sin nye by, og storkoser seg i omgivelsene som han beskriver som ganske likt hjembyen Kelowna i Canada.

– Jeg elsker Lillehammer. Alle er veldig vennlige og imøtekommende her, og folk bryr seg om ishockey. Når vi er ute og spiser på restaurant kommer folk bort og ønsker oss lykke til.

– Og miljøet i garderoben?

– Alt er veldig bra. Det var enkelt å komme inn i denne gruppa. Det føles som en stor familie, og er en god miks av forskjellige typer, svarer Ellis.

Før kampen mot Storhamar sliter Lillehammer fortsatt med skader på keeper Christoffer Bengtsberg og Joey Benik. Benik blir trolig ute et par ukers tid til, mens Bengtsberg sliter med en hjernerystelse og er ute på mer ubestemt tid.

Artikkeltags