Hadde grunnlag for å sende protest etter tapet mot Frisk Asker – velger å ikke gjøre det

I forbindelse med 3-4-reduseringen til Frisk Asker i tirsdagens kamp i Askerhallen, hvor L.I.K. rotet vekk 4-0-ledelse til tap, gjorde dommerne en formell regelfeil, som L.I.K. kunne brukt som grunnlag for å levere en protest.

DEL

Ett minutt og 20 sekunder ut i 3. periode satte Frisk Asker-spiller Kyle Bonis pucken i mål, mens det var en avventende utvisning på L.I.K.-spiller Adrian Saxrud Danielsen. I utvisningsboksen satt allerede Frisk-spiller Anders Bastiansen og Austin Cangelosi, som sonet sine utvisninger for krysstakling. Reglene sier at når pucken settes i mål når det er avventende utvisning ved like mange spillere på isen, så skal det ikke idømmes utvisning på spilleren det er avventende utvisning på. I dette tilfellet Adrian Saxrud Danielsen.

Dommerduoen kom etter scoringen fram til at Saxrud Danielsen likevel skulle idømmes utvisning, mens Cangelosi kom ut på isen igjen. Dette er feilen dommerne gjør. Lillehammer fikk dermed – da Bastiansen kom på isen igjen – en undertallsperiode på ett minutt og 21 sekunder de ikke skulle hatt.

I etterkant av kampen ble begge lags trenere og ledere invitert inn i dommergarderoben sammen med dommerduoen Robert Hallin og Tor Olav Johnsen, samt dommerobservatør Tomas Rusten. Der ble lagene informert av dommerne at det var gjort en formell feil, og at L.I.K. hadde muligheten til å levere protest inntil tolv timer etter kampslutt.

Det vurderte L.I.K., men bestemte seg for å ikke gjøre det.

– Vi signerte ikke protokollen på vanlig vis, men vi har valgt å ikke gjøre sende en protest. Etter å ha tapt kampen slik vi gjorde det, vet jeg ikke hva vi skal få ut av det, sier L.I.K.-sportssjef Atle Svensrud til GD.

Han legger til at etter at L.I.K. rotet vekk 4-0-ledelse til 4-5-tap, vil det virke smålig av klubben å levere en protest.

– Vi får holde fokus på oss selv. Vi gjorde en fantastisk førsteperiode, og var «dritdårlige» i to perioder, sier Svensrud.

Dommerobservatør Rusten bekrefter til GD at det var et møte med dommere og lagledelsene etter kampslutt tirsdag kveld, men henviser til Norges Ishockeyforbund (NIHF) for ytterligere kommentarer til saken.

Dommersjef i NIHF, Geir Thomas Olsen, sier til GD at det er gjort en feil i forbindelse med scoringen.

– Det er samspillet mellom sekretariatet og dommerne som har svikta, men til syvende og sist er det dommernes ansvar og oppgave å passe på at dette blir gjort skikkelig, sier dommersjefen.

Artikkeltags