L.I.K. møter svensk topplag: – Viktig å møte bra lag

Joakim Eidsa Arnestad og L.I.K. møter det svenske eliteserielaget Mora i treningskamp foran årets sesong. Her fra lagenes møte i Kristins Hall i fjor.

Joakim Eidsa Arnestad og L.I.K. møter det svenske eliteserielaget Mora i treningskamp foran årets sesong. Her fra lagenes møte i Kristins Hall i fjor. Foto:

Siste helga i august skal Lillehammer møte det svenske eliteserielaget Mora i Sverige.

DEL

Lillehammer IK går på is rundt 1. august som vanlig, men spiller ikke den første treningskampen før 15. august når Manglerud Star kommer på besøk i Kristins Hall. De lagene møtes igjen tre dager senere i Manglerudhallen. Totalt skal L.I.K. spille seks treningskamper før eliteseriepucken droppes 10. september.

– Seks kamper passer bra. Det blir viktig å få saker og ting på plass, og å se progresjon i det vi gjør. Man vil at alle skal føle så mye trygghet som mulig i spillet før seriestart, sier L.I.K.-trener Mikael Kvarnström.

Helga 25. og 26. august tar Lillehammer turen over svenskegrensa, nærmere bestemt til Dalarna for å møte de svenske lagene Mora og Borlänge. Borlänge spiller på tredjenivå i Sverige, mens Mora IK, med de norske landslagsspillerne Erlend Lesund og Michael Haga på laget, rykket opp til SHL (Svenska hockeyligaen) forrige sesong.

– Det er viktig å møte bra lag. Vi spilte mot dem i fjor, og da spilte vi jevnt med dem. De er nok hakket bedre i år, sier Kvarnström.

Lagene møttes, som svensken sier, til treningskamp før forrige sesong. Den gang vant Mora 5–2 i Kristins Hall. I år er det altså Lillehammer sin tur til å sette seg på bussen over svenskegrensa.

– Selv om det kanskje er vanskelig å si akkurat hvor mye den betydde, føltes det ut som det betydde ganske mye for oss å dra til Danmark i fjor før sesongen. Det er viktig for det sosiale i gruppen, mener Kvarnström.

Helga etter arrangerer – tradisjonen tro – Lillehammer sin egen miniturnering. I år kommer de svenske lagene BIK Karlskoga og Almtuna på besøk, i tillegg til mjøs-rival Storhamar. Her spiller de to norske lagene hver sin kamp mot de to svenske.

Artikkeltags