Nilsen ble oppsagt som trener i Lillehammer IK på grunn av at klubben hadde økonomiske problemer for over et år siden. Siden da har han blant annet jobbet som trener for yngre landslag i Norges Ishockeyforbund, men ikke hatt hovedansvar for noen norsk klubb.

Siden januar har han også vært assistenttrener og "rådgiver" for Gjøvik Hockey i 2. divisjon. Nå rykker han opp i gradene, kan Oppland Arbeiderblad melde.

– Gjøvik Hockey er svært glade for at vi har fått Tor med på laget den kommende sesongen. Han kan bidra på flere områder i klubben, og har svært god kompetanse som vil komme hele klubben til gode, sier klubbens leder Esten Kjølvang til avisa.

– Stort potensiale

Daniel Bucht er mannen som overlater roret til Nilsen. Han har de siste to sesongene ledet klubben til kvalifiseringsspill til 1. divisjon. Det var også Bucht som hadde Nilsen med seg som assistent de seneste månedene.

Les også: L.I.K. mister poengkongen

Les også: Jensen tar to nye år i Lillehammer IK

Nilsen gleder seg til å ta fatt på oppgavene. Han mener alt ligger til rette for god utvikling av hockeylaget i mjøsbyen.

– Jeg har lyst til å jobbe med idrett og med hockey. De spurte meg, og for meg var det mulig å kombinere det med familielivet og andre ting. Gjøvik har en av de flotteste arenaene i Norge. Det er et stort potensial der. Jeg får også brukt mye av det jeg kan, og i tillegg til trenerjobben jobbe med spillerutvikling og intern kursing, sier Nilsen til GD.

Nilsen har siden sesongen ble avsluttet i eliteserien blant annet vært i samtaler om en jobb for eliteserielaget Kongsvinger. Det ble ikke noe av.

Beholder stammen

Gjøvik spilte kvalifisering til 1. divisjon i år. Nilsen håper å ta med seg de aller fleste fra årets stall også gjennom sommeren og inn i neste sesong. Han starter offisielt sin trenergjerning 1. august.

– Klubben har blitt drevet bra. De har god orden på økonomien og slike ting. Interessen rundt kampene har vært god, og de har vel hatt et snitt på omtrent 500 tilskuere i 2. divisjon. Det er bra, sier Nilsen.

– Det er viktig at vi kommer i gang med arbeidet fort. Det er et bra apparat rundt laget og det ser veldig bra ut. Det hadde vært bra for hockeyen i regionen om Gjøvik kommer seg opp i 1. divisjon. Vi har NTG Lillehammer og Wang Toppidrett på Hamar like ved. Det er mange unge gutter som bruker mye tid på hockey, som trenger et sted å uvikle seg før de spiller eliteserie, sier han.

Nilsen skal fortsette som landslagssjef for Norge U20.

– Det lar seg kombinere, sier han.

Les også: L.I.K.-spiller til Bergen

Les også: Lillehammer-karrieren over for franskmannen Ritz