På tampen av januar i fjor fikk Tor Erik Nilsen den tøffe beskjeden fra ledelsen i Lillehammer Ishockeyklubb om at han var ferdig i klubben ved utgangen av mars. Grunnen til oppsigelsen var klubben svake økonomi.

Bakgrunn: Tor Erik Nilsen løst fra L.I.K.-kontrakten

Mye har skjedd i saken i løpet av 2015, og i forbindelse med at rettssaken starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett onsdag har GD satt opp en tidslinje.

Se tidslinjen i bunnen av saken.

– Han (Nilsen) kommer til å være med ut sesongen, men vi må spare penger. Han har for høy lønn i forhold til vårt budsjett for neste år, som vi holder på å jobbe med, sa daværende nestleder i klubben Ketil Møller til GD i januar.

Strid om økonomi er grunnen

Nilsens advokat Sigurd J. Klomsæt mener det ikke var god nok grunn til å gi treneren sparken.

– Det er urimelig at Tor Nilsen alene skal ta konsekvensene av ledelsen i klubben sin manglende økonomistyring, skrev han i prosessskriftet som ble overlevert de saksøkte og tingretten på vårparten.

Onsdag møtes partene i Sør-Gudbrandsdal tingrett med ett spørsmål: Var oppsigelsen gyldig eller ikke?

Rettsaken er berammet over tre dager.

Lang vitneliste

Under rettssaken denne uka kommer det en rekke vitner til Sør-Gudbrandsdal tingrett for å belyse saken fra flere sider. Øystein Tronrud, Stein Allan Koppervik og Ketil Møller, som er styreleder i klubben, kommer alle for å vitne. Det gjør også daglig leder for NHO Idrett, Bjørn Tangnes.

Sistnevnte har vært rådgiver for Lillehammer IK i forbindelse med drøftinger med spillere og saksbehandling ved oppsigelser tidligere.

De nevnte har vært involvert i saken tidligere. Nye "fjes" inn i rettssaken blir blant andre sportssjef i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten. Han kommer til tingretten for å vitne om Tor Erik Nilsens ansettelse i forbundet. Nåværende Lillehammer-trener Mikael Kvarnström, Anja Merete Myhre fra klubbens yngres utvalg og NTG-trener Tom Jøstne er også på listen over vitner.