Landslagstreneren for U20 ser fram til møtene med A-nasjonene Sveits og Slovakia samt Tyskland som en siste oppkjøring før B-VM i Tyskland 11. til 18. desember.

– God matching

– Vi møter veldig god matching. Dette er god timing i forhold til VM, sier Nilsen, som synes det er rart å dra på turnering 800 meter fra der han bor.

– Dette er en turnering som går på rundgang mellom disse fire nasjonene. At det er Lillehammer nå er litt spesielt. Kristins Hall er fortsatt hjemmebanen min med stor H, sier 46-åringen, som synes det er inspirerende å være landslagssjef for framtidas A-landslagsspillere.

– Det er veldig mange fine typer her som stadig er i utvikling. Det er urealistisk at vi skal vinne denne turneringen, men jeg håper vi kan bidra til jevne og gode kamper og at vi klarer å sette et godt grunnspill til VM, sier han.

Halvannet år

Det er drøyt halvannet år siden Nilsen fikk sparken i Lillehammer IK der han var hovedtrener i sju år. Ankesaken går i januar. Derfor er ikke Nilsen villig til å si så mye om situasjonen nå, bortsett fra at det fortsatt er leit og vanskelig.

– Hva synes du om Lillehammer så langt denne sesongen?

– Jeg følger jo med og har sett

noen kamper. Jeg er positivt overrasket. De har truffet bra med importene og så har de en veldig god keeper. I tillegg har de den egenskapen at de oftere vinner jevne kamper. Det er moro. Jeg har jo trent mange av spillerne i flere sesonger, så jeg kjenner dem godt, sier han.

– En helt annen hverdag

Nå er eliteserien byttet ut med Gjøvik Hockey i 1. divisjon.

– Hvordan er det?

– Det er en helt annen hverdag. Ut fra forutsetningene synes jeg vi har gjort det bra. Jeg sa ja til trenerjobben der da Gjøvik skulle spille i 2. divisjon. Sent på sommeren ble det klart at vi skulle spille på nest øverste nivå denne sesongen. Tiden ble knapp på flere måter, ikke minst med tanke på å få spillere til klubben. Det har vært vanskelig å bygge lag, men vi blir stadig bedre og vi ligger ikke sist, sier matchvinneren fra den siste finalekampen mot Storhamar i Kristins Hall i 1994.

– Hva er målet for Gjøvik denne sesongen?

– Det er å være blant de åtte beste og unngå kvalifiseringsspill. Det tror jeg vi skal klare. Etter 12 serierunder ligger vi på niendeplass, men avstanden til lagene framover er ikke avskrekkende, sier Tor Erik Nilsen.

L.I.K.-spillere

Lillehammer IK har tre spillere på laget som skal i aksjon i helgen. Det er Stein André Hagen, Martin Ellingsen og Fredrik Dahl. I tillegg har målvakt Jonas Arntzen (Leksand) og løperen Gustav Borvik (Luleå) bakgrunn fra L.I.K.

Norge spiller sin første kamp mot Slovakia fredag kveld, fortsetter mot Sveits lørdag og avslutter mot Tyskland søndag ettermiddag.

Åpningskampen i turneringen spilles torsdag kveld. Den er mellom Sveits og Slovakia.