Gå til sidens hovedinnhold

Juniorgutta ga lokal jubel på Gåsbu

Artikkelen er over 6 år gammel

For de lokale langrennsløperne var det tilbake til hverdagen allerede tredje juledag. Gåsburennet på Vang i Hedmark gikk av stabelen, og ble til slutt et meget gledelig skirenn for de lokale skiløperne.

I juniorklassen (19-20 år) gjorde Mattis Stenshagen fra Follebu SK jobben. Han den klassiske ti-kilometeren på tiden 27.27, noe som var 21 sekunder bedre enn hans beste konkurrent: Kristian Græsli fra Hamar.

- Det var ikke noe mer enn okey. Jeg dabbet av på andrerunden. Skal jeg nå målene mine, må jeg gå 30-45 sekunder fortere enn jeg gjør i dag. Da kreves det mer trening - så er jeg der, sier Stenshagen.

Bak Follebu-løperen gjorde også Sjur Slettom fra Lom et bra løp. Han ble nummer tre. Lillehammer-løper Iver Andreas Svarstad Hanslien var drøye halvminuttet bak på 10. plass, mens klubbkollega Kristoffer Hestetræet ble nummer elleve.

Stakston suveren

Stenshagens seier var ikke det eneste å glede seg over fra juniorgutta. I klasse 18 år suste Petter Stakston fra Søre Ål forbi sine konkurrenter. Han vant rennet med 18 sekunder til Herman Martens Meyer fra Frogner IL.

- Jeg er godt fornøyd med det. Jeg åpnet litt hardt, fikk ikke så bra midtparti. Følte meg bra, gikk bra på slutten. Det er et bra tegn, sier Søre Ål-løperen.

Det var også flere lokale løpere helt i toppen for 18-åringene. Blant andre Henrik Gullikstad fra Lillehammer på 7. plass, Kristian Kvamme fra Søre Ål på 10. plass, Bjørn Georg Riksaasen fra Vågå på 11. plass og Erik Staum fra Follebu på 12.

Kvamme på 2. plass

Hos juniorjentene (19-20 år) gikk Lisa Kvamme inn til en god 2. plass. Sofie Nordsveen Hustad fra Nes Ski vant.

- Det gikk bra. Klassisk er ikke min sterkeste side, spesielt ikke når det er en såpass kort distanse. Jeg er i tillegg midt oppe i en mengdeperiode nå, hvor jeg trener fire til fem timer om dagen. Så jeg hadde ikke regnet med at formen skulle være så bra, sier Kvamme.

Kvamme er blant løperne som stiller til ny start søndag. Da er det fellesstart på Budor som venter.

Seniorer på pallen

Seniorene var de første ut i løypene i minusgradene på Gåsbu. Begge kjønn gikk fellesstart med skibiytte. For gutta var distansen 20 kilometer, mens den for jentene var ti.

Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer ble beste lokale i herreklassen. Han ble kun slått av Simen Hegstad Krüger fra Lyn. De to spurtet om seieren, men Lillehammer-løperen måtte gi tapt. 2. plass var likevel en solid leveranse.

Marthe Bjørnsgaard ble best i kvinneklassen. Hun gikk et solid løp, men gikk tom for krefter underveis. Likevel holdt det til slutt til en tredjeplass. Tuva Toftdahl Staver vant foran Solfrid Braathen fra Høybråten og Stovner.

Kommentarer til denne saken