Vinneren av rennet ble tyske Stefan Luitz, som tok sin sjette strake seier i storslalåm. Han ledet etter første omgang og sto imot presset. Til slutt vant han 14/100 foran østerrikske Marcel Hirscher.

Super-G-kjører Thomas Tumler, med startnummer 48, gjorde en svært imponerende annen omgang og kjørte seg opp fra 21. til 3.-plass. Sveitseren noterte seg med det for sin beste plassering noensinne uansett disiplin.

Kristoffersen lå på 3.-plass etter en sterk første omgang, men i annen omgang var det åpenbart ikke fordelaktig å sette utfor etter at løypa ble mer og mer kjørt opp.

Som så mange andre tapte Kristoffersen mye til Tumler. Ved første mellomtid hadde han tapt fire tideler av ledelsen, og ved neste mellomtid hadde han tapt ytterligere et halvt sekund.

Til siste mellomtid lå han kun 17/100 foran, og i mål så også Kristoffersen røde tall. Nordmannen la seg bak Tumler og havnet til slutt på 4.-plass.

Klatret 18 plasser

Rasmus Windingstad lå som nummer 29 etter første omgang, men kjørte knallsterkt i finalen og klatret hele 18 plasser. 25-åringen endte på 11.-plass og tok med det karrierens nest beste plassering. Han havnet til slutt 1,27 sekunder bak vinneren.

– Det gikk i dag, og jeg er strålende fornøyd. Det var sykt kult. Jeg angrer mest på at jeg ikke ga mer i første omgang, sa Windingstad til NRK.

Han hadde finalens nest beste tid. Lørdag tok Windingstad også en god 13.-plass i super-G.

– Det har vært en helt utrolig helg, sa han.

Mørkt i første omgang

Fra startnummer seks gjorde Kristoffersen en god første omgang. Alpinstjernen fra Rælingen lå to små hundredeler bak erkerivalen Marcel Hirscher før finaleomgangen.

Stefan Luitz, med startnummer ni, var raskest av alle i første omgang. Tyskeren hadde en luke på 15/100 sekund på Hirscher før finalen.

Hirscher klagde søndag over forholdene i Beaver Creek. Han gikk langt i antyde at det myke føret ikke var forsvarlig. Kristoffersen trakk også fram forholdene som en faktor.

Jansrud langt bak

Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på 15.-plass etter første omgang. Han var 1,59 sekunder bak ledertiden, men klarte ikke å følge opp lagkameratens sterke annen omgang. Til slutt endte 31-åringen 1,30 sekunder bak med sin 12.-plass.

– Alt i alt er det en grei storslalåm. I dag har jeg mye rusk, sa han til NRK.

Fartskjøreren Kjetil Jansrud berget akkurat plass i finaleomgangen med sin 30.-plass. Han lå 2,40 sekunder bak Luitz, og i annen omgang klatret han opp til 28.-plass. Differansen opp til søndagens vinner ble til slutt 3,44 sekunder.

Verken Aleksander Aamodt Kilde, Marcus Monsen eller Bjørnar Neteland kom seg til finaleomgangen.