L– Både jeg og Eline er som gamlinger å regne i denne idretten. Jeg var sikkert ti år eldre enn den neste eldste i min klasse, sier Torbjørn Paulsen (35).

Etter sju-åtte års pause fra konkurransekjøring tok han det opp igjen i fjor, og i år vant han alle de tre norgescupkonkurransene han stilte opp i.

– Jeg har hatt ni eller ti operasjoner i knærne, så jeg kan ikke kjøre som før og hoppe ti meter med flat landing uten å tenke. Nå tenker jeg annerledes og kalkulerer mye bedre, forteller Paulsen.

– Også Eline har vært ute med kneproblemer i et par år, og hun er bare ett år yngre enn meg, så ingen av oss kan vel kalles «up and coming» lenger. Men hun har også vært i utrolig bra form i år, så vi får se om vi slenger oss med i noen konkurranser i utlandet neste sesong.

Vant årets store konkurranse

Han er spesielt fornøyd med seieren i Røldal forrige helg.

– Det er den konkurransen som er den store i Norge. Det er dessuten en firestjerners kvalik til verdenstouren, og da deltok det mange utlendinger som var ute etter poeng der.

Paulsen slo dem alle, og ikke nok med det, samboeren Eline Garli kom på andreplass i gutteklassen, og vant dameklassen.

– Så det var ganske god stemning i bobilen hjem, smiler han.

Konkurransen i Røldal regnes som den første kvaliken foran neste års verdenstour, så akkurat nå leder Paulsen den med 1.800 poeng.

– De som gikk videre til verdenstouren i år, hadde 4.500 poeng, så med en seier eller to til, så er det jo muligheter. Men det er jo ikke noe penger å tjene på freeride i Norge. Jeg tror profftoget har gått fra meg, for å si det slik. Men det er veldig gøy å komme tilbake etter så mange år med skader.

Dølene vant tre av fem

Også andre gudbrandsdøler markerte seg sterkt i årets norgescup, og totalt vant dølene tre av fem klasser.

Linn Cecilie Mæhlum vant skiklassen for damer sammenlagt, og skikjørerne fra Trollhøe Høkkers på Lemonsjøen kom tett som hagl på første side av sammenlagtlista for herrer: Henrik Gangsø kom på tredjeplass foran Dennis Risvoll på fjerde og Torgrim Vole på femte, før det ble en luke til Hans Petter Bakke på sjuendeplass.