Gå til sidens hovedinnhold

Riiber sikret overlegent NM-gull - Tiller på niende

Artikkelen er over 3 år gammel

Jarl Magnus Riiber gikk kontrollert inn til NM-gull i kombinertsprinten for herrer på Beitostølen lørdag.

Riiber vant overlegent og hadde 39 sekunder ned til sølvvinner Espen Andersen etter langrennet på fem kilometer. Einar Lurås Oftebro på bronseplass var ytterligere fire sekunder bak. Modølen Simen Tiller endte på niendeplass, mens Søre Åls Lars Ivar Skårset ble nummer 14.

Ledet etter hopprennet

Det var onsdagens provisorisk hoppdel i Midtstubakken som la grunnlaget for lørdagens kombinertsprint på Beitostølen. Riiber gikk ut i sporet 20 sekunder foran storebror Harald Johnas, som til slutt endte på fjerdeplass. Magnus Moan ble nummer fem og var snaue minuttet bak seiersherren.

Lillebror Riiber gikk ut i hundre og var aldri truet på 5-kilometeren.

– Jeg hadde et bra utgangspunkt i bakken, og det var egentlig bare å åpne hardt og se hvordan det holdt seg underveis. Planen funket, sa Heming-løperen til NTB.

Verdenscup til helga

Verdenscupen i kombinert begynner kommende helg i finske Ruka.

– Det gir selvfølgelig selvtillit inn til sesongstart å vite at ting funker og at både hoppingen og langrennen er noenlunde på stell. Da er det egentlig bare å kose seg fram til sesongstart og holde seg frisk, sa 21-åringen videre.

Øihaugen nummer sju

Blant jentene kom Gyda Westvold Hansen kom til mål i ensom majestet og tok NM-gull foran Haslum-løper Ida Marie Hagen, mens junioren Thea Minyan Bjørseth tok bronsemedaljen.

Thea Øihaugen fra Gausdal Skilag ble nummer sju av de ni som fullførte.