Av Kjell H. Vollan

LILLEHAMMER: – Vi ønsker å bidra med det vi kan, og bry oss om folk som er i en krisesituasjon. De ankommer mottaket med lite klær, og dårlig klær for vinteren som er i anmarsj. Mange liker også og trene. Kan jeg skape litt engasjement rundt dette er jeg veldig fornøyd, sier Mikko Kokslien.

Kokslien vil være på plass på parkeringsplassen ved innkjøringen til sletta i Lysgårdsbakken fra klokka 17.00 for å ta i mot varme klær og utstyr.

Kokslien sin private sponsor, Blostrupmoen, er operatør på tre flyktningmottak i Hedemark som nå huser 300 flyktninger.

– Fysisk aktivitet og lek kan bety mye for å skape glede i en slik situasjon, i tillegg til varme klær og sko så håper vi mange vil bidra med idrettsutstyr som gir rom for å skape nye positive opplevelser for de som er kommet til mottakene, sier Kokslien.

Klærne og utstyret vil gå direkte til de tre nevnte mottakene i etterkant av innsamlingen og vil bli mottatt med stor takk. Mikko Kokslien vil selv være med på å levere klærne direkte til de som trenger det på ett eller flere mottak.

De som ikke kan levere i dag, så vil det være mulig å levere til Cafe Stift i gamle banken, ved ungdoms OLs arrangement «Trivelig for frivillig». Der er også Mikko til stede.

– Du skal vel rydde i skapet også?

– Det skal jeg love. Vi får mye utstyr, men det er på langt nær nok. Noe skal jeg nok finne i skapet, sier Mikko.