L.I.K. vant thrilleren

Justin Boström setter inn det avgjørende målet mot Storhamar i sudden death og L.I.K. vinner 2-1.

Justin Boström setter inn det avgjørende målet mot Storhamar i sudden death og L.I.K. vinner 2-1. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Nesten 3000 tilskuere hadde tatt turen til Kristins Hall og torsdagens Mjøsderby i ishockey mellom L.I.K. og Storhamar, der vertskapet vant 2-1, etter sudden death.

DEL

Før torsdagens kamp gikk L.I.K.s leder og eks. Storhamar-keeper Remo André Martinsen ut i GD og fortalte både oss og våre lesere at han var 100 prosent sikker på at dette oppgjøret ville L.I.K. vinne. Og rett fikk han.

- Jeg er ingen spåmann, men har de siste dagene vært sikker på at dette ville bli en kveld med en fullsatt Kristins Hall og L.I.K.-seier. Begge tipsene slo til, og nå er jeg bare glad, sa leder Martinsen etter kampslutt.

De snaut 3000 tilskuerne fikk en opplevelsesrik kveld og ikke minst: De fikk se L.I.K.s Justin Boström score 2-1-målet da 1,15 minutt gjensto av sudden death. Da trodde vi nyttårskvelden var kommet og fyrverkeriene sendt til værs. Makan til lurveleven er det lenge siden vi har opplevd i Kristins Hall.

Kampen inneholdt det aller meste.Her var det høy temperatur, store sjanser, fantastisk keeperspill, en svært irritert Storhamar-trener og en thriller som minnet oss om de vi opplevde på midten av 90-tallet.

De første 40 minuttene var målløse. Det skyldes ikke manglet på store målsjanser, men takket være to fantastiske keepere. Tredje periode ble en ny spennende og sjanseskapene periode. Forskjellen fra de to første periodene var at vi fikk servert to scoringer. Ett til hvert av lagene. Gino Guyer sendte L.I.K. i føringen 1-0, mens Christian Lariveè sørget for 1-1 når snaue fem minutter gjensto av kampen., og 1-1 sto seg kampen ut.

Dermed måtte kampen avgjøres i sudden death., En sudden death som inneholdt det meste. Blant annet pådro Storhamar seg flere utvisninger, og lagets trener ble sendt på tribunen. Det viktigste var likevel at Justin Bostrôm sørget for L.I.K.-seier 2-1.

Før kampstart ble L.I.K.s dommer Ole-Stian Hansen tildelt Norges Ishockeyforbunds høyeste utmerkelse, nemlig Isbjørnen. For å få en slik utmerkelse må man minst ha dømt 30 kamper i A-VM, B-VM eller OL. Ole-Stian, som i vår avsluttet sin internasjonale karriere, har dømt 34 VM -eller OL-kamper. Han startet sin karriere i 89/90-sesongen (16-år gammel) og har dømt vel 700 kamper på eliteserienivå i Norge.

Artikkeltags