Petter Northug ble nummer 17 på Gålå

Petter Northug ble nummer 17 på Gålå.

Petter Northug ble nummer 17 på Gålå. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Petter Northug var aldri med helt i tetstriden på 15-kilometeren i fri teknikk på Gålå fredag. Langrennsstjernen endte på 17.-plass.

DEL

Langrennsstjernen gjorde unna sesongdebuten på Gålå etter at han måtte stå over de nasjonale åpningsrennene på Beitostølen sist helg som følge av sykdom.

Hele helga: Se Norgescup på Gålå direkte

Fredag var han slått med halvannet minutt av den suverene vinneren Anders Gløersen.

Trener Stig Rune Kveen varslet allerede før start i fredagens renn at Northug først og fremst så på sesongdebuten som en solid treningsøkt.

– Jeg har ingen spesielle forventninger. Det handler bare om å få en god gjennomkjøring og å få startnummer på brystet, sa Kveen.

Northug har en uke med mye støy rundt egen person bak seg. Langrennsstjernens mye omtalte innlegg i sosiale medier, der han raljerte med landslagsledelsen og egne lagkamerater etter mandagens Ruka-uttak, har skapt overskrifter.

Northug mente selv han burde ha fått gå verdenscupåpningen i Finland, men landslagsledelsen var av en annen mening. Dermed må Northug nøye seg med å gå norgescup på Gålå denne helgen.

Det er ventet at trønderen også går lørdagens klassiske sprint.

Deretter vender OL-håpet blikket mot neste helgs verdenscuprenn på Lillehammer. Der har Norge utvidet kvote med løpere, og langrennssjef Vidar Løfshus har allerede gått langt i å garantere Northug plass der.

Medaljegrossisten fra Mosvika er landslagsløper fra og med denne uken. Dermed slutter han seg til skiforbundets opplegg.

Artikkeltags