Slik var skiforholdene på Gålå torsdag formiddag

GÅLÅ: Slik ser det ut på Gålå klokken 11.00 torsdag formiddag. Om en time åpnes norgescupløypa for trening, og fredag morgen smeller startskuddet for sesongens første norgescuprenn.

GÅLÅ: Slik ser det ut på Gålå klokken 11.00 torsdag formiddag. Om en time åpnes norgescupløypa for trening, og fredag morgen smeller startskuddet for sesongens første norgescuprenn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag morgen smeller startskuddet for norgescupen i langrenn på Gålå. Klokken 12.00 torsdag åpnet løypene for trening.

DEL

GÅLÅ: – Det er på hengende håret at vi blir ferdig, men vi klarer akkurat å ferdigstille løypa. Det holder det, sier en fornøyd løypesjef Lars Wadahl mens han er i innspurten på løypejobbingen på Gålå.

2,5 kilometer

Deltakerne i Gålåsprinten, med Petter Northug og Dario Cologna i spissen, skal gå i en 2,5 kilometer lang sløyfe på Gålå. Søndag var det helt snøfritt i norgescupløypa, men mandag startet de driftige arrangørene på Gålå utkjøring av kunstsnø. Nå er løypa dekket med kunstsnø, og traseen er klar til bruk i norgescupen.

Les også: Her lager de skiløyper med møkkspreder

– Det ser bra ut her nå. Litt finpuss gjenstår, vi står midt i innspurten nå, men om et par timer er alt klart, forteller Wadahl.

Kuldegradene lot vente på seg også på Gåla, men de hadde litt snø liggende som de hadde produsert i forrige kuldeperiode. Mandag var minusgradene tilbake, og nå har snøkanonene gått for fullt døgnet rundt.

– Hektisk

– Onsdag kjørte vi også kunstsnø fra Blåbærfjell og opp hit til langrennsløypa. Det har vært hektisk, men det gikk bra denne gangen også, sier løypesjef Wadahl.

Norgescupen på Gålå starter med 10 kilometer fri fredag for kvinnene, mens herrene skal gå 15 kilometer fri. Lørdag står sprint på programmet, før det hele avsluttes med klassisk søndag.

Artikkeltags