Alle de norske landslagsløperne dropper Madshus

Heidi Weng dropper også Madshus ski kommende sesong.

Heidi Weng dropper også Madshus ski kommende sesong.

Heidi Weng og Hans Christer Holund bytter skimerke fra norske Madshus til østerrikske Fischer. Dermed har alle de norske elitelandslagsløperne forlatt Madshus.

DEL

De norske langrennstoppene har i en årrekke gått på Madshus-ski. Ingvild Flugstad Østberg byttet fra Madshus til Fischer foran forrige sesong. Weng og Holund skal også benytte skisko fra Fischer.

Ville beholde dem

De fleste av de norske toppløperne går nå på Fischer-ski, inkludert Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby.

Markedssjef Per Wiik hos Madshus på Biri beklager at de har mistet alle de norske toppløperne.

– Det er synd. Vi ville gjerne beholde dem, og vi ønsker å ha løpere fra elitelagene. Fischer er kjempestore internasjonalt. Løperne blir smigret. Vi er underdogs. Vi er en liten bedrift, sier Wiik til VG.

Satser på de yngre

Nå må de stole på yngre løpere.

– Vi fyller på med yngre. Det kryr av unge talenter vi jobber med. Vi hadde ønsket å ha noen profiler. Vi vil jobbe med noen på elitelagene. I Beijing-OL (2022) kommer vi til å ha eliteløpere fra både langrenn og skiskyting på våre ski, sier Wiik.

Markedssjefen vet ikke om det handler om ski eller økonomi når løpere bytter merke.

Gode tilbakemedlinger

– Tilbakemeldingene fra Heidi på skiene var bra, og Hans Christer vant VM-gull på overlegne ski. Men Fischer er et sterkt varemerke. De er store og omsetter for en halv milliard, mens vi har en omsetning på 230 millioner, sier Wiik til VG.

Hverken Weng eller Holund har sagt opp avtalene. Begge hadde avtaler som gikk ut etter forrige sesong.

Finske Krista Pärmäkoski går på det norske skimerket. Det gjør også noen av de russiske og tyske landslagsløpere.

Artikkeltags