Spennende og viktig GD-skifest

TALENTER: Noen av de beste gutta i G13. Fra v. Vemund Wangen, Falk Håkenstad-Bråten, begge Lillehammer Skiklub, Jo Mallaug og Ola Aurmo fra Lom IL.

TALENTER: Noen av de beste gutta i G13. Fra v. Vemund Wangen, Falk Håkenstad-Bråten, begge Lillehammer Skiklub, Jo Mallaug og Ola Aurmo fra Lom IL. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter Trabelirennet søndag blir det en spennende finale i årets GD Cup. Selv om flere løpere styrket sin posisjon under det flotte arrangementet til Ringebu–Fåvang skiklubb, kan mye skje i det sjette og siste rennet.

DEL

GD-CupenFÅVANG: For med doble poengsummer i finalerunden kan det bli endringer på Gålå 9. april. Noe som bidrar til spenning til siste slutt.

Suksess

Men det er utvilsomt flere grunner til at løpere og foreldre er svært fornøyde med GD Cup. De fleste mente at relativt korte reiser, en kretscup for Gudbrandsdalen og Lillehammer og at vinnerne først kåres etter flere løp sammenlagt, er gode grunner til suksessen. For det er i alt seks renn der de fem beste resultatene i klassene 11 til 14 år teller. Og det er utvilsomt et godt tegn at flere løpere har gått alle renna. Én av dem er Anna Slåen fra Tormod Skilag som nå deltar i J16.

– Jeg gikk alle 24 løpene og jeg har bare godt å si om denne cupen. Vi som deltok ble godt kjent med hverandre og det var korte reiser. Ikke minst er den en viktig motivasjon i treningsarbeidet, sier Anna Slåen som vant hvert år hun deltok. Cupen har også blitt en tradisjon i flere familier.

I slekta

Aurmo fra Lom IL er et godt eksempel i så måte.

– GD-cup er viktig for skiinteressen i vårt distrikt, sa Espen Aurmo som hadde med to sønner under Trabelirennet. Mens Ola kjemper om førsteplassen i G13, var Reidar beste døl med andreplass i G15. Vi er usikre på slektskapet, men jammen var det også ei jente med samme etternavn i klassen J8. Nemlig Ragna Aurmo. Utenfor GD Cup deltok altså de aller yngste også. Dessuten var det Gålå Cup for 15- og 16-åringer og løp for de enda eldre. Nesten 300 løpere fra 50 ulike klubber fra Steinkjer i nord til Østfold i sør stilte til start.

Lenge siden

– Det er mange år siden vi hadde så mange deltakere under Trabelirennet. Når det gjelder GD Cup, er den et kjempebra tiltak som sikrer rekrutteringa i kretsen vår, sa en svært fornøyd rennleder Per Morten Nyeng i Ringebu–Fåvang skiklubb. Han og 50 frivillige kan trygt slå seg på brystet. Takket være deres innsats blei det et strålende arrangement i påskesola.

Artikkeltags