Northug fikk juling på Sjusjøen

Petter Northug ut fra start på 15 kilometer friteknikk i norgescup på Sjusjøen lørdag. Da var det 50 dager siden han gikk sitt forrige skirenn.

Petter Northug ut fra start på 15 kilometer friteknikk i norgescup på Sjusjøen lørdag. Da var det 50 dager siden han gikk sitt forrige skirenn. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Stinn av høydetrening gikk Petter Northug inn til 26.-plass under lørdagens 15 kilometer i norgescupen i langrenn på Sjusjøen.

DEL

Etter ti dager i Sveits kom Team Northug tilbake til Norge igjen først fredag kveld.

Northug endte 1.22,9 minutter bak vinneren og trønderkollega Mathias Rundgreen. Rundgreen vant med 14,2 sekunder ned til Martin Løwstrøm Nyenget. Det er brutalt å gå skirenn dagen etter retur fra høydeopphold.

- Håndbrekket på

- Det blir som å gå med håndbrekket på. Det er ofte slik bare dagen etter at du er kommet tilbake fra høyden. Men det ble en fin gjennomkjøring og akkurat det jeg trengte. Det blir nok bedre i Uglarennet i Trondheim i morgen, sa Northug i intervjuet på Norges Skiforbunds egen TV-sending.

Første renn siden Lillehammer

Petter Northug har ikke gått skirenn siden i Lillehammer i starten på desember. Der endte det med 9.- og 51.-plass i verdenscupen før han sto av foran den siste av tre etapper i minitouren.
 

For første gang i karrieren ble det en sesong uten Tour de Ski for Northug.
Northug er etter planen tilbake i verdenscupen under den klassiske 15-kilometeren i Falun neste helg.
 

Artikkeltags