Maiken imot eget sprintlandslag for kvinner – uenig med Kristine Stavås Skistad

SIER NEI: Maiken Caspersen Falla vil ikke ha eget sprintlag i langrenn for kvinner.

SIER NEI: Maiken Caspersen Falla vil ikke ha eget sprintlag i langrenn for kvinner. Foto:

Av

Kristine Stavås Skistad (20) mener at Norge bør på få et eget sprintlandslag for kvinner. Det er ikke Maiken Caspersen Falla (28) enig i.

DEL

Temaet kommer helt sikkert på banen i løpet av våren, og til sjuende og sist er det et langrennspolitisk spørsmål med klare økonomiske overtoner.

Stortalentet Skistad lyktes ikke i Falun lørdag, men vet hva hun ville ha gjort om hun hadde sittet med makten.

– Jeg har ikke fått noen signaler om landslagsplass, men regner med at jeg ligger ganske godt an. Det er nok lurt å komme inn på et elitelag. Jeg håper på et sprintlandslag. Jeg mener at de bør opprette det. De kan ikke klage på at Norge ikke er like gode som svenskene om de ikke lager et sprintlandslag. Tiden er inne nå. Vi får se. Jeg håper på det, sa Skistad til NTB og NRK etter lørdagens Falun-sprint.

VIL HA EGET SPRINTLAG: Talentet Kristine Stavås Skistad.

VIL HA EGET SPRINTLAG: Talentet Kristine Stavås Skistad. Foto:

Skeptisk

Falla sa til NTB i Lahti før VM at hun var skeptisk til ideen om et eget sprintlag. Hun mener at dette kan løses på andre måter.

– Jeg vil ikke ha noe sprintlag. Det er ikke nok å være god anaerobt med tanke på hurtighet. For å lykkes må du ha utholdenhet, og det tror jeg at vi kan få med å trene med jenter som Ingvild (Flugstad Østberg) og Therese (Johaug). Hvis det er noen rendyrkede distanseløpere som vil slippe unna et sprintøkt, så skal de få det. Men kanskje kan vi kjøre noen flere rene sprintøkter enn vi har gjort denne sesongen, sa Falla.

Falla vil heller ikke satse på å sprint ved å øke antallet løpere på laget med for mange. Hun mener at 12 er det maksimale antallet et norsk kvinnelandslag kan ha.

Klare tanker

– 10 er også et fint antall. Jeg har noen klare tanker på hvordan vi kan utvikle sprint, og det er virkelig noen bra jenter på gang. De virker på hugget, og jeg tror de er interessert i å høre på mine tanker om hvordan vi skal trene sprint. Vi har tatt tak, men vi kan ta enda mer tak. Det er blitt mindre matching på sprintøktene av naturlige årsaker. Du må satse på jenter som Skistad og Stenseth. Jeg tror det blir bedre matching mot de yngre jentene enn de som er mest interessert i å satse på distanse.

Ingvild Flugstad Østberg er mest på linje med Falla. Hun ønsker at samtlige landslagsløpere skal være på ett lag.

– Jeg har troen på at vi skal ha fokus på at vi skal bli gode i sprint, men at vi samtidig skal ha følelsen av at vi er ett lag. Kanskje kan det være litt mer delt på enkelte økter og samlinger. Det må defineres tidlig hvem som skal være gruppen i gruppen, men jeg har mest tro på at vi skal være ett lag, sa Østberg.

Artikkeltags