Gå til sidens hovedinnhold

Hun satte verdensrekord på første forsøk

Artikkelen er over 4 år gammel

Marte Nordlunde (20) fra Follebu knallet til og gikk 100 meter sprintlangrenn på tiden 12.45 sekunder.

Rennet gikk onsdag kveld i Gåsbu. Den noe uvanlige distansen 100 meter fristil er en fersk, men stadig mer arrangert distanse på ski.

- Dette ble skisesongens høydepunkt. Jeg vet at jeg er en rask skiløper på korte distanser. Det er en egenskap jeg har forsøkt å utvikle. Men at det skulle føre til verdensrekord på 100 meter i dag, det hadde jeg ikke trodd da jeg stod opp i dag, sier Nordlunde til GD.

Har gått fort før

Marte Nordlunde har tidligere vist at hun er en rask skisprinter, blant annet da hun gikk videre fra prologen i den ordinære Skandinaviske sprintcupen som ble arrangert på Lillehammer tidligere i vinter.

Førsteårssenioren Marte Nordlunde gikk ut av Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer for to år siden – og har siden da hatt et par trøblete sesonger med skader.

Like fullt satser Nordlunde fortsatt 100 prosent på langrenn  mens hun jobber litt på matbutikk ved siden av.

- Dagens prestasjon hjelper på den videre motivasjonen, sier Nordlunde.

Raskest i finalen

Det var første gang hun konkurrerte i 100 meter skisprint da hun like godt knallet til med ny verdensrekord onsdag kveld. Den gamle rekorden hadde finske Mona-Lisa Malvaletho som gikk på 12.98 under Bislett skisprint i 2013.

Det vil si…den rekorden ble slått tidligere onsdag av Maiken Midtskogen fra Koppang som i prologen satte ny rekord på damesiden med tiden 12,66 sekunder. 

Men hun kunne ikke gjøre noe med Marte Nordlunde fra Follebu i finalen.

Herreklassen ble vunnet av Ludvig Søgnen Jensen – også det på ny verdensrekord 11,03. Blant dem som hårfint ble slått i finalen var denne vinterens sprintkomet Johannes Høsflot Klæbo.