Ingvild Flugstad Østberg gikk til topps i Tour de Ski

Ingvild Flugstad Østberg under siste etappe av Tour de ski på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme.

Ingvild Flugstad Østberg under siste etappe av Tour de ski på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme. Foto:

Av
DEL

Ingvild Flugstad Østberg tok godt vare på sin ledelse og var ustoppelig opp monsterbakken Alpe Cermis i Italia på den siste etappen av Tour de Ski.

Den norske 28-åringen fra Gjøvik var hele 2.42 minutter foran toeren Natalje Neprjajeva fra Russland. Finske Krista Pärmäkoski endte på tredjeplass 2.55 minutter bak.

Østberg har to annenplasser i Tour de Ski. I fjor ble hun slått av Heidi Weng og i 2016 var hun bak Therese Johaug.

– Det var en veldig bra dag for frøken Østberg. Jeg har det veldig, veldig bra akkurat nå. Ingenting var klart før jeg var over målstreken. Det ble en tøff start med litt kaos og vind fra starten, sa Østberg til NRK.

Flugstad Østberg hadde en ledelse på 53,4 minutter på Neprjajeva og 2.13 minutter på Pärmäkoski.

Den norske løperen økte avstanden med et par kilometer før man startet stigningen i alpinbakken. Løperen tok seg opp over 400 høyde meter på de siste tre kilometerne da var avstanden til nærmeste konkurrent økt til 1.16 minutter. På det bratteste var stigningen på 28 prosent.

Heidi Weng, som har vunnet de to siste utgavene av etapperennet, gikk ut som nummer sju, men hadde hele 4.50 minutter opp til lagvenninnen. Hun hadde dessuten litt for langt opp til å avansere i sammendraget.

 

Les også: Trodde hun tok NM-gull. Her innser Karoline fra Vingrom at hun har glemt en strafferunde


Artikkeltags