Håvard mislykkes i det avgjørende rennet

LIllehammer-løperen Håvard Solås Taugbøl endte på 16. plass på sprinten i Lathi, så da blir det ikke noen plass på sprintlaget i VM.

LIllehammer-løperen Håvard Solås Taugbøl endte på 16. plass på sprinten i Lathi, så da blir det ikke noen plass på sprintlaget i VM. Foto:

Av

Lillehammer-løperen Håvard Solaas Taugbøl ble nummer to i prologen, men kom seg ikke videre fra kvartfinalen.

DEL

Det betyr det at Lillehammer-løperen ikke kommer med til ski-VM i Seefeld etter at han endte på 16. plass i Lathi.

Glapp for Brandsdal

Eirik Brandsdal tror også at plassen på sprintlaget glapp etter fjerdeplassen i verdenscupsprinten i Lahti lørdag. Brandsdal gikk kanskje sin aller beste konkurranse for sesongen, men det spørs om det var nok til å bli en av de fire som får gå i VM for Norge, siden Johannes Høsflot Klæbo vant, Finn Hågen Krogh ble nummer tre og Emil Iversen kom like bak på femteplass.

– Løpet i dag var kjempebra. Jeg følte meg sterk og er stolt av det jeg fikk til. Det var en bra dag. Det var trøkk i meg. Det er gøy at det svarer så bra, sa Bransdal til NTB.

Finlese resultatet

Erik Valnes gikk seg ut av VM-diskusjonen selv om de leverte topp 12-plasseringer.

– Jeg skjønner at Arild Monsen (sprintlandslagstrener) vil finlese resultatet. Det er et luksusproblem når vi leverer og har fire i finalen. Erik Valnes og Håvard Taugbøl Solås gikk seg nok ut av laget i dag. Så brutalt er det, sa Brandsdal.

Monsen kommer ikke med noe VM-lag før tirsdag.

– Finn fortsetter der han slapp i NM og kom på pallen. Det er solid. Eirik Brandsdal var også bra. Vi er veldig fornøyd med ham også. Det blir ikke noe lett uttak, og det er små marginer. Jeg må ha litt tid, og vi kommer ikke ut med noe før tirsdag, sa Monsen til NTB.

Leverte igjen

Emil Iversen ble femtemann. Det var han godt fornøyd med. Han tror at det han har levert er nok til at han også får gå sprinten i VM.

– Jeg gikk meg kanskje inn på laget i dag, men ble slått av både Finn og Eirik. Men jeg er fornøyd, jeg. Prologen var litt tam, men kvart- og semifinale var bra. I finalen var jeg litt langt bak da toget gikk. Jeg prøvde å komme meg fram, men klarte det ikke. Da ble det min tredje femteplass. Jeg har en 2.-plass fra Lillehammer, og hvis alt klaffer er jeg en medaljekandidat i VM, men det er i hvert fall to som er bedre (Klæbo og Federico Pellegrino). Det er litt åpent om den tredjeplassen.

Resultater

Verdenscup langrenn lørdag, sprint fri teknikk:

Menn:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Norge, 2) Federico Pellegrino, Italia, 3) Finn Hågen Krogh, Norge, 4) Eirik Brandsdal, Norge, 5) Emil Iversen, Norge, 6) Gleb Retivykh, Russland. Øvrige norske: 9) Erik Valnes, 11) Sindre Bjørnestad Skar, 16) Håvard Solås Taugbøl, Norge.

Kvinner:

1) Maiken Caspersen Falla, Norge, 2) Sophie Caldwell, USA , 3) Maja Dahlqvist, Sverige, 4) Sandra Ringwald, Tyskland, 5) Mari Eide, Norge, 6) Tiril Udnes Weng, Norge. Øvrige norske: 11) Ane Appelkvist Stenseth, 12) Anna Svendsen, 26) Anne Kjersti Kalvå, Norge.

Artikkeltags