Sesong-finale med Elvaløpet

I MÅL I ELVALØPET 2015: Sigrid Rykhus (nr. 25), Ida Nyløkken (nr. 27) og Dag Storm Henriksen (bak).

I MÅL I ELVALØPET 2015: Sigrid Rykhus (nr. 25), Ida Nyløkken (nr. 27) og Dag Storm Henriksen (bak).

Av

Onsdag arrangerer Litrim sesongens siste konkurranse- og mosjonsløp i Sørdalskarusellen 2017. Det er klappet og klart for tradisjonsrike Elvaløpet på Lillehammer.

DEL

I fjor flyttet arrangøren start og målområdet til plassen mellom Håkons Hall og Kristins Hall. Også i år blir start og målgang der. Også løypetraseen blir den samme, med en lengde på 3,2 kilometer.

Navnet på løpet forteller at løypa beveger seg mot Mesnaelva. Fra start mellom hallene skal det springes sørover og rundt Badedammen. Derfra går løypa oppover turveien til den gamle lysløypa. Der gjør den en runde for så å vende nordover igjen i det arrangøren beskriver som «lett terreng» over Kleivbakken nord for Håkons Hall og mot mål. Altså en del opp og ned siden start og mål er på samme sted.

Elvaløpet har historie tilbake til 2002, da Tele BiL (bedriftsidrettslag) var formell arrangør.

For årets utgave, som er en del av Sportsuka i Lillehammer, startet påmeldingen allerede 7. september Det skjer via Litrims internettside. Påmelding kan foregår inntil én time før start, mens startnummer deles ut ved start. Tradisjonen tro er det familierabatt for de ivrigste.

I fjor deltok og fullførte 147. det var deltakerrekord og en betydelig økning fra året før da 114 deltok. Første året, i 20012, stilte bare 29 til start.

Siden løypa ble lagt om i fjor, er tidene i 2016-utgaven offisielle løyperekorder. Kjartan Helland (10.20.3) vant herreklassen. Hanne Mjøen Maridal (12.12.7) seiret i kvinneklassen.

Artikkeltags