Mikko Kokslien vraket

Mikko Kokslien er vraket fra kombinertlaget i stor bakke.

Mikko Kokslien er vraket fra kombinertlaget i stor bakke. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Søre Ål-løperen Mikko Kokslien er vraket fra kombinertlaget i storbakken.

Etter dårlig hopping under treningen mandag ble han satt ut av laget. Han var den dårligeste av de fem i alle tre treningsomgangene. Jørgen Graabak erstatter da Mikko i tirsdagens konkurranse.

Dermed blir det Graabak, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Magnus Moan som får sjansen i storbakken og langrennet.

- Jeg er ikke bitter på uttaket. Alle på laget har prestert bra tidligere denne sesongen, og på en god dag kan alle ta medalje. Jeg har gjort noen gode hopp, men er ikke stabilt nok. Så jeg har meg sjøl å takke. Jeg burde prestert bedre i hoppbakken. Nå får jeg bite tennene sammen å komme tilbake så jeg får være med på lagkonkurransen, sier Mikko.

. – Hvorfor ble Kokslien vraket?

– Det er fordi Graabak har vært bedre enn Mikko på trening i storbakken. Han har vist seg fram, og langrennsmessig rangerer jeg de to som ganske like. Graabak har utnyttet muligheten sin, mens Mikko ikke har fått ut potensialet sitt her nede, sa landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

– Kokslien kunne ha tatt medalje tirsdag?

– Ja, men det kan også Graabak. Vi har fem ganske jevngode utøvere, og uttaket var ikke enkelt, men denne gangen var det Graabak sin tur, sa Hammer.

Kokslien hadde en av de beste langrennstidene, men endte sist av de norske løperne med 12. plass i kombinertrennet forrige onsdag. Magnus Krog tok bronse og går for en ny medalje tirsdag. I den første konkurransen, med hopp i normalbakken, ble Magnus Moan nummer fem og Håvard Klemetsen nummer ti.

Artikkeltags