– Vi kom på hæla i åpningsminuttene, og ble hardt straffet mot et godt lag, sa L.I.K.-backen Nicolai Bryhnisveen, etter gårsdagens smell.

– Vi virket ikke helt klare, men jeg synes vi løftet oss i de to siste periodene, la han til.

På etterskudd

L.I.K. kom på etterskudd fra første dropp. Et kampklart og godt Mora-lag ga L.I.K. en leksjon i hockeyens ABC. De vant nesten samtlige dueller, og pasningsspillet var også av en helt annen kvalitet hos svenskene, enn det hjemmelagets spillere klarte å prestere. Samtidig som L.I.K.- spillerne hele tiden kom på etterskudd, gjorde feil valg og helt bakerst sto en svært usikker Joe Fallon. Ikke rart lagets nye trener Kevin Hartzell sto og klødde seg i skjegget i store deler av en periode Mora vant 4–0.

Målene var signerte Jonathan Harty, Christofer Schumacher, Gasper Kopitar og Tomas Larsson.

L.I.K. hevet seg

Tydelig at trener Hartzell hadde sagt noen sannhetens ord i pausen, for etter en svak første periode hevet L.I.K. seg mange hakk i midtperioden. De ble like tøffe i duellspillet som sine svenske gjester. Litt for tøffe litt for ofte, mente dommerduoen Hansen/Lien, noe som ga god øving i undertallsspill. De skapte også sine sjanser. De var i hele tatt langt bedre defensivt enn det vi så de første 20 minuttene. En periode de vant 1–0 etter scoring av Nick Dineen.

– Treneren var rolig, men ga oss beskjed om å roe oss litt ned i spillet. Det gjorde vi, og vi jobbet godt sammen som et lag. Prestasjonene de siste 40 minuttene er det viktig å ta med seg inn i Karlskoga-kampen fredag. Den blir minst like tøff, sa Bryhnisveen.

Dumme

– For mange utvisninger?

– Altfor mange. Vil ikke kommentere om alle var riktige. Det får andre bedømme. Noen vi pådro oss i offensive sone var av den dumme arten. Vi var i alle fall gode i undertallsspill, sa Bryhnisveen. Etter drøyt halvspilt tredje periode økte Moras Mattias Beck til 5–1 på et av lagets mange overtallsspill. Kopitar fastsatte resultatet til 6-1, før testen var ferdig. Etter vel halvspilt kamp fikk unggutten Ole Eskil Simonsen sin debut på dette nivået, da han overtok plassen i buret.

– Moro å få prøve seg på dette nivået, og jeg er fornøyd med egen innsats, sa den 19-år gamle lillehamringen.

Tilskuere: 453