Siste frist for å avgi stemme på GDs nettavis – www.gd.no – er fredag 17. mars. Se bilder - og stem - på kandidatene lenger ned i saken.

GDs lesere hadde nominert 15 idrettsungdommer i mange forskjellige idretter. Flere ble foreslått flere ganger, så det er tydelig vært et engasjement blant våre lesere.

Juryen har plukket ut åtte av de godt kvalifiserte kandidatene som alle våre lesere – på alle plattformer – kan stemme på.

Fem gutter og tre jenter er plukket ut av juryen.

Åttende gang

Det er åttende gang Olympiaparken og GD gjennomfører kåringen for idrettsungdom i alderen 15- til 20 år.

Det leserne skal gjøre er stemme på den kandidaten man synes har fortjent et idrettsstipend på 10.000 kroner, diplom og æren over å bli kåret til Morgendagens utøvere i et distrikt med mange gode idrettsungdommer.

Du kan stemme på – EN gutt – og EN jente.

 

– Vi setter pris på engasjement fra klubbene kandidatene tilhører, og håper like mange stemmer som tidligere, forteller leder i juryen, Frode Linnerud.

Etter avstemningen på nett vil juryen komme sammen for å avgjøre, med stor vekt på avstemningen, hvem som får utmerkelsen Morgendagens Utøver 2016.

Verdt å merke seg er at juryen har det siste ordet, men det er sjelden de har benyttet seg av den muligheten.

Årets jury består av Frode Linnerud (Olympiaparken), Erlend Slokvik (Olympiatoppen), Sigrid Bilstad Neraasen (aktiv utøver), Lise Myklestad (NTG) og Kjell H. Vollan (GD).

Fredag 21. april

Utdelingen av stipendet vil bli gjort i forbindelse med ungdomssamlingen i på Lillehammer. Utdelingen vil skje i Kristins Hall fredag 21. april på kvelden.

– Juryen hadde en vanskelig jobb, men kom fram til meget verdige kandidater. Flere av dem er norske mestere i sin klasse, og har gode nasjonale- og internasjonale resultater. De foreslåtte er også gode ambassadører for sin idrett og klubb. Nå håper vi riktig mange benytter seg av muligheten til å stemme på to av de åtte foreslåtte kandidatene, sier Linnerud.

Tidligere vinnere:

2009: Håvard S. Taugbøl – langrenn/sykkel og Audhild R. Bakken – orientering/langrenn.

2010: Endre Medby – ishockey og Julie V. Bø – langrenn/sykkel.

2011: Anders Trondsen – fotball og Thea K. Murud langrenn/friidrett.

2012: Oskar Nikolai Birger Svendsen – sykkel og Annie Winquist – alpint.

2013: Lene Retzius – friidrett og Vemund Ravnsborg Gurigard – skiskyting.

2014: Johanne Killi – freeski og Tobias Foss – sykkel.

2015: Torjus Halvorsen Flåtten badminton – og Juni Arnekleiv – skiskyting.