NM-gull som smakte

Tore Ruud Hofstad, Espen Harald Bjerke og Morten Eide Pedersen vant NM-stafetten.

Tore Ruud Hofstad, Espen Harald Bjerke og Morten Eide Pedersen vant NM-stafetten. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Lillehammer Skiklub tok gull på NM-stafetten.

DEL

Da vel en kilometer gjenstod på dagens NM-stafett rykket Tore Ruud Hofstad, og da ble det gull til Lillehammer Skiklub. Morten Eide Pedersen og Espen Harald Bjerke la eg godt grunnlag for gullet. Bækkelaget ble nummer to.

Morten Eide Pedersen gikk en god førsteetappe og var 31 sekunder bak Oddbjørrn Hjelmeseth som veklset først på en 10.plass. Espen Harald Bjerke fulgte opp på den andre etappen, og gikk strålende. Han fikk etterhvert kontakt med lederlaget Bækkelaget og Fjellhug/ Vereide Hyen. Det var Bækkelaget som vekslet først etter den andre etappen. Tore Ruud Hofstad gikk ut som nummer tre, og var da 18 sekunder bak Bækkelagets Remi Andersen. Under tre kilometer senere hadde Tore kontakt med Bækkelaget og Fjellhug/Vereide-Hyen. I siste bakken sa Tore takk for følget, og gullet til Lillehammer var aldri truet. I mål skilte det ti sekunder. Skogn ble nummer tre, 44 sekunder etter.

- Det tok litt tid før han slapp, og det var fælt å vite at han hang på, sier en glad Tore Ruud Hofstad som ikke følte at han gikk noe toppløp. Også de to andre på laget var strålende fornøyd. Morten Eide Pedersen var godt fornøyd med sin førsteteappe, og da Espen Harald Bjerke gikk så bra på den andre etappen var det duket for gull.

- Jeg følte at dette ville Tore greie, og det hadde jeg jo rett i, sier Espen Harald som har en hatt god utvikling denne sesongen, og ikke minst i dette mesterskapet.

Artikkeltags