(Nettavisen)

- Med alle de restriksjoner og begrensninger som myndighetene legger opp er vi redd for at barna ikke får den gode opplevelsen de fortjener.

Det skriver marked- og kommunikasjonssjef i Bækkelagets Sportsklub, Trygve Nielsen, i en e-post som er sendt til samarbeidspartnere.

- Norway Cup er et grandiost arrangement, og skalere dette til et minimum er for stor risiko for klubben å ta på seg, skriver han videre.

- En sorgens dag

Generalsekretær i Norway Cup Pål Trælvik er åpenbart en slagen mann da Nettavisen ringer etter at nyheten er ute.

- Dette er en sorgens dag. Etter mye frem og tilbake ble vi nødt til å avlyse årets Norway Cup. Vi har jobbet med covid-tilrettelegging helt siden avslyningen i fjor, og har gjort klart en fantastisk protokoll. Det har strammet seg inn gang på gang, men nå har vi dessverre sett oss nødt til å avlyse turneringen.

- Hvilke muligheter har dere sett på?

- Vi har naturligvis sjekket opp flere forskjellige løsninger, men alle muligheter tok turneringen så langt bort fra hele Norway Cup-følelsen. Vi kunne hatt en deltakerliste på 5000, med kohorter på 500 som måtte hurtigtestes kontinuerlig. Da måtte vi gjort omkring 12500 tester om dagen, for å være på den sikre siden. Men det hadde rett og slett blitt for vanskelig å gjennomføre, sier Trælvik.

Og fortsetter:

- Vi har vurdert å bruke flere forskjellige baner rundt omkring i Oslo, men da blir det også en helt annen stemning og følelse på sletta. Poenget er jo at man skal kunne dra rundt fra bane til bane og se på fotball, dra på tivoli, kanskje finne seg en flørt eller se på konserter. Tilskuere måtte også vært regna i kohorter, og ville med et vært lite plass til fotballspillere til slutt.

Avgjørelsen om å avlyse Norway Cup ble tatt lørdag.

Stort økonomisk tap

Dette er andre året på rad at verdens største fotballturnering avlyses, og økonomien vil naturligvis påvirkes sterkt av den nedslående nyheten.

- Økonomien er en av flere ting som dette gå utover. Vi kommer nok til å tape rundt 8,5 millioner på denne avlysningen, og det er voldsomme summer. Det er jo 30.000 deltakere som krever enormt med planlegging, så dette går utover mye, sier Trælvik til Nettavisen.

- Så dere noen gang på muligheten til å utsette turneringen til et tidspunkt senere på året?

- Ja, vi vurderte å arrangere det i høstferien. Men også her er det ulike tidspunkter hvor folk får ferie, og tanken slo vi etterhvert fra oss. Vi kan derimot bekrefte at det vil muligens arrangeres en Oslo-edition av turneringen, som vil gjøre det enklere å holde styr på smittefaren. Vi vil komme tilbake med mer info om det senere.

Generalsekretæren kommer derimot med lovnader om at neste års arrangement vil bli minnerikt.

- Vi er kjempelei oss for at dette nå er en realitet, man føler seg jo bare veldig trist. Norway Cup fyller derimot 50 år neste år, og da skal det feires skikkelig. Til syvende og sist er det jo sikkerhet som står først, og akkurat slik ting er nå ville det ikke latt seg gjøre.

I en pressemelding 18. mai meddelte arrangørene bak cupen at det fremdeles var usikkert hva som kom til å skje, men at en avgjørelse var ventet senest 25. mai. Nå er den altså tatt, og for andre året på rad setter koronapandemien en stopper for en av verdens største fotballcuper for barn og unge.

Norway Cup ble avholdt for første gang i 1972. Planen var at årets cup skulle spilles mellom 31. juli og 7. august.