Gå til sidens hovedinnhold

Den legendariske travstjernen Lannem Silje legger opp. – Hun signaliserte det tydelig

Artikkelen er over 3 år gammel

Den norske stortraveren Lannem Silje vil ikke mer, og hoppa har travet sitt siste løp. Nå venter avl i årene som kommer.

– Hun signaliserte det tydelig, hun vil ikke mer, sa eier Ola M. Skrugstad.

78-åringen var på plass på Biri travbane fredag formiddag for å teste Lannem Silje i et hurtigarbeid. Hoppa ville faktisk ikke og stoppet opp midt i treningen, melder tgn.no.

– Jeg har merket en slik tendens over tid, men har håpet at den ville bli borte. Dessverre ble det ikke slik. Sammen med Tor Wollebæk har jeg tatt beslutningen om å la Lannem Silje få fri, det kommer ikke på tale å fortsette med løp, forteller Skrugstad til Equus.

Lannem Silje har rukket å bli landets mest populære travhest. Kombinasjonen ekstrem vinnervilje og eleganse har gitt oppmerksomhet, også utenfor travets boble.

Blant annet gjestet NRK eieren Ola M. Skrugstad tidligere i år. Deres reportasje i Norge-Rundt gjorde sitt til at Super-Silje ble et hett merkenavn.

– Om det er vemodig? Det er det, men samtidig vil jeg ikke presse henne videre. Alt har sin ende, sier Ola M. Skrugstad.

Med 46 seiere på 51 forsøk går Lannem Silje til historiebøkene som den helt store stjernen. Hun sørget også for å sette rekord i antall strake triumfer underveis, og travet tiden 1.18.8 – den hurtigste ei kaldblodshoppe har prestert. Under hele karrieren har Tor Wollebæk vært fast kusk.