Etter flere uker i spenning falt avgjørelsen på Gjøvik stadion i solskinnet i går. Lillehammer KFK vant 4-0, og kunne slippe løs opprykksjubelen. Neste år blir jentene å finne i 2. divisjon. Gratulere med jobben, jenter!

Etter at jentene hadde gitt sin populære trener Knut Jevne en velfortjent opprykksklem var det klart for feiring. Høye glass og alkoholfri fruktchampagne sto på menykartet.

- Dette smakte helt herlig, akkurat som opprykket, sa LKFKs lagkaptein Trine Karlsen.

Trener Jevne var både rørt og stolte, og var kort, men veldig klar da han snakket til sine jenter i det opprykket var et faktum.

- Jeg er skikkelig glad i dere, jenter. Dette har dere jobbet hardt for, og det var deilig å få det avgjort før siste serierunde.

Tilbake til frøken Karlsen, som har vært en av de viktigste brikkene gjennom hele sesongen. I gårsdagens kamp mot Gjøvik/Vardal 2 var hun banens store spiller. Etter kampen var hun mest opptatt av at både hun og resten av laget kunne glede seg over å være et 2. divisjonslag fra 2009.

- Jobbet hardt

- Vi har jobbet hardt for å nå dette målet. Ventetiden på å avgjort det hele har vært lang. Når vi først avgjorde opprykket gjorde vi det også med stil. Vi er en gjeng jenter som trives sammen, og slik det ser ut nå blir alle å finne i LKFK-drakta, også kommende sesong. Det er viktig for her er det mye å bygge lag rundt, sa Karlsen.

På spørsmålet om hva slags forsterkninger LKFK må skaffe seg for å stå godt rustet til neste års 2. divisjonssesong svarte trener Jevne slik:

- Vi trenger to-tre rutinerte spillere. En av disse må være spiss, for vi kan ikke stole på at Linn (Sønsteli) holder seg skadefri og scorer i bøtter og spann. Også på midtfeltet ville det vært en ekstra sikkerhet om vi hadde funnet en rutinerte spiller å styrket troppen med, sa Jevne før han understreket:

- Det viktigste er at vi tar vare på å utvikler de jentene som denne sesongen har gjort jobben, en jobb som i dag ble kronet med opprykk. Det finnes veldig mye kvaliteter i dette mannskapet. De aller fleste er veldig unge, og ville hatt godt av noe mer rutine rundt seg.

Ikke avklart

- Hva med deg og trenerjobben?

- Det har foreløpig ikke vært noe tema. Vi har konsentrert oss om å spille ferdig sesongen, så får vi ta disse drøftingene senere. Et opprykk betyr mer tid på treningsfeltet og lengre reiser, som også betyr mer tid. Spørsmålet er om jeg har muligheter til å kombinere dette med arbeidssituasjonen min. Akkurat nå ofrer jeg ikke dette noen store tanker, for nå vil jeg feire en fantastisk sesong sammen med dem som har utført jobben ute på banen.

- I november i fjor satt vi på Gjensidige-bygget å diskuterte neste sesong, der konklusjon ble at vi skulle gå for opprykk til 2. divisjon. Nå er vi i mål, er det rart at både jeg, jentene og resten av klubben jubler ekstra mye akkurat nå, sa Knut Jevne.

Når det gjelder kampen hadde LKFK full kontroll, selv om opprykket først var klart med tre sene scoringer signert: Linda Aakernes, Linn Sønsteli og Malin Simensen. Ledermålet som kom midtveis ut i første omgang var signert Mona C. Bråten.