– Vi ønsket å markere at stolpejakt-sesongen starter opp igjen, sier ansvarlig for stolpejakten, Jørn Prestsæter i Lillehammer Orienteringsklubb.

Best i landet

Onsdag ettermiddag kunne om lag 50 interesserte starte å jakte stolper igjen, og Lillehammer Orienteringsklubb som er ansvarlige for jakten, satte i gang sesongen med kick off i Badedammen. I fjor var stolpene en enorm suksess, og Lillehammer var den kommunen i landet hvor flest jaktet stolper. Totalt 4.300 personer var ute på jakt på Lillehammer i fjor, ifølge Prestsæter i orienteringsklubben.

– Det er et lavterskel trimtilbud, og det er jo veldig tilrettelagt for det her i byen, mener han.

Over hele byen kan man finne stolper. De aller fleste er ganske sentrumsnære, men man kan finne stolper både på Vingnes, Jørstadmoen, Abbortjern og Balbergkampen. Totalt kan det jaktes på 80 stolper i Lillehammer-området.

– Stolpene er greie å finne, og mange synes det er en ok måte å bli kjent med nye områder i byen på. Også er det en lett måte å komme seg ut på, smiler Prestsæter.

Skolekonkurranse

Tilbudet er gratis, takket være midler fra Lillehammer kommune, Oppland fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen. Uten støtten hadde ikke vært mulig, mener Prestsæter. For å registrere stolpene kan man laste ned appen «Stolpejakten», og skanne QR-koden på stolpen. Eller så kan er det en bokstavkode på hver stolpe som man kan legge inn på PC når man kommer hjem.

Nytt av året er at orienteringsklubben har startet en skole-kampanje, for å aktivisere barneskoler i hele byen.

– Tanken er at skolene skal konkurrere seg imellom for å finne flest mulig stolper.