Over 12.000 stemte fram Thea og Anders

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

12.424 stemte fram Andres Trondsen (16) og Thea Krokan Murud (17) som Morgendagens utøvere,

DEL

- Veldig moro. Avstemningen viser at mange har satt pris på det jeg har gjort. Prisen gjør jo litt med sjøltilliten også, forteller Anders. I alt 12.424 stemte fram de to gjennom GD.no.

Dessverre kunne ikke Thea være til stede under utdelingen i Lillehammer sentrum, for hun befinner seg i Tyrkia på junior-VM i langrenn. I Theas fravær var det mor Liv og far Jo Arne som mottok prisen.

13 landskamper

Begge ungdommene er gode bidragsytere i sine miljøer og viste i 2011 stor framgang i sine idretter.

Fotballspilleren Anders Trondsen debuterte på Lillehammer FKs A-lag som 16-åring. Forrige sesong spilte han i 2. divisjon fram til han startet på NTGs fotballinje i Stabæk i slutten av august.

Han er allerede fast inventar på landslaget, og har spilt 13 landskamper på G15 og G17 siden han ble «oppdaget» av landslagsledelsen da han prøvespilte for Lillestrøm.

Nå er han i ferd med å spille seg inn i elitetroppen til Stabæk.

Går rett vei

- Jeg føler at det går rette veien. Målet er å sitte på benken i eliteserien, og så håper jeg på å få noen innhopp av og til i løpet av sesongen, sier Anders, som fikk over førti prosent av stemmene blant gutta.

Proffplanene tenker han ikke så veldig mye på ennå.

- Barcelona er favorittklubben min, men det å bli proffspiller er en drøm. Det store spørsmålet er hvordan man utvikler seg, sier lillehamringen, som er et eksempel på at det går an å lykkes som fotballspiller på Lillehammer.

Allsidig

Thea er allsidig, og har toppresultater i friidrett og langrenn. Hun deltok under U18 VM og U20 EM i friidrett, og sikret seg andreplass individuelt under europeisk ungdoms-OL i langrenn.

- Jeg vil holde på med begge idrettene så lenge det lar seg gjøre sier Thea.

Hun er norsk juniormester både i friidrett og langrenn. I norgescupen i langrenn kan hun vise til flere topplasseringer i norgescupen.

Hva synes du om å bli tildelt prisen, og hva betyr den for deg?

- Kjempemoro, og det er veldig fint å få en slik utmerkelse. Det gir meg inspirasjon til videre satsing i hverdagen, sier Thea, som fikk over halvparten av stemmene blant jentene.

Roterud-løperen har mange gode idrettsprestasjoner, men det er ingen tvil om hvilken prestasjon som rager høyest.

Sølv i Ungdoms OL 2011 i langrenn på 7,5 km klassisk. Det var mitt første internasjonale renn, og det gikk under tøffe vær og smøreforhold. Jeg hadde en god dag, og fikk tatt ut alt, kommer det kjapt fra 17-åringen.

Målet er OL-gull

Og hva med de sportslige målene i framtiden?

- Målet for framtiden er å bli olympisk mester i langrenn, slår hun fast.

Thea reiste til Tyrkia forrige mandag for å delta i junior-VM, og det er ikke mange 17-åringer som har gjort det tidligere.

- Jeg har det veldig bra i Erzurum, og gleder meg til konkurransene. Jeg skal gå 5 kilometer klassisk på onsdag, og håper å gjennomføre et godt renn. Så får vi se om det blir noen flere renn etter det, sier ungjenta.

Det er GD og Olympiaparken som står bak kåringen av Morgendagens utøvere, og årets kåring var den tredje i rekken.

En jury nominerte ni kandidater, og på gd.no har GDs lesere stemt på sine favoritter. Juryens jobb ble lett etter at leserne hadde sagt sitt, ettersom begge kandidatene ble klare vinnere i avstemningen.

Artikkeltags