– Verdens tøffeste og lengste på snø.

Slik lanserer arrangørene trippelen blant andre tidligere verdensmester Arne Post gleder seg stort til. Ikke bare på grunn av den respektable premiepotten, men også fordi han vet at Skei-området har meget vakker natur med mulighet for spennende løyper også innen løp og sykling, ikke bare skigåing. Det ligger dessuten høyt til fjells.

– Jeg synes dette ser veldig tøft ut, sa han til GD da Skeikampen Resort sist helg markedsførte rennet under messa i Håkons Hall i forbindelse med Birkebeinerrittet.

Bak det nye store vintertriatlonarrangementet står Norges ledende triatlonklubb Royal Sport, Skeikampen Resort og de lokale idrettslagene Vestringen IL, Gausdal Skilag og Follebu skiklubb.Reiselivet på Skei med sine 1.400 senger, er medspiller. Det skal bli en helt spesiell utfordring, men også en mulighet for dem som liker like godt å sykle og gå på ski som å springe.

Internasjonal markedsføring

– Vi skal markedsføre dette internasjonalt, sier rennleder og delsponsor Kåre J. Grøtta.

Norge har i alle år vært stor i vintertriatlon. Men etter hvert er Russland blitt stormakten.

– Også Tsjekkia er gode, sier Grøtta. Selv om vintertriatlon ennå ikke er så stort som den sommerlige utgaven der svømming erstatter ski, er det en kombinasjonsidrett i vekst. Ottadalens og nå Øyers og Lillehammers fremragende terrengsyklist Hanne Trønnes har i flere år hevdet seg godt i vintertriatlon.

Lokker de beste

Om hun blir med 29. mars er usikkert. Arrangørene satser uansett på å lokke topputøvere nasjonalt og internasjonalt, til Skei siste helga i mars. For Norges del innebærer det blant andre U23-verdensmesterne Carl Fredrik Hagen og Borghild Løvset (vinner av eliteklassen kvinner under Birkebeinerrittet sist lørdag), samt Øyvind Bjukseth som er europamester i stafett og har sølv individuelt. Foruten etablerte triatleter håper arrangørene å friste ikke minst de flere tusen som deltar i brikebeinertrippelen.

I eliteklassene får utøverne gå fristil på ski, i mosjonsklassen klassisk, har arrangøren bestemt.Helt siden 1993 har det vært arrangert vintertriathlon. Norge arrangerte VM i 2006 og 2010, EM i 2010. Rennet på Skei kan bli nesten lite stort å vinne. Påmeldingen starter 1. oktober.