Johansson rett opp i ledelsen i Raw Air etter seier i kvalifiseringen

Robert Johansson var best i fredagens kvalifisering i  Raw Air turneringen.

Robert Johansson var best i fredagens kvalifisering i Raw Air turneringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Robert Johansson var pekt ut som Norges sterkeste kort i Raw Air. Han skuffet ikke og tok føringen med kvalifiseringsseier i Holmenkollen fredag kveld.

DEL

Dermed fikk Søndre Ål-hopperen en strålende start på turneringen. Han gjorde et solid svev på 132 meter, og det holdt til å havne foran den polske tittelforsvareren Kamil Stoch.

4,5 poeng skiller de to etter første renn i Raw Air, der alle hopp teller i sammendraget. Timi Zajc fra Slovenia på tredjeplass er bak Johansson med 5,5 poeng. Deretter er det 6,6 ned til Stefan Kraft, som vant den første Raw Air-utgaven i 2017.

– Dette er veldig deilig. Jeg merket de siste dagene i VM at jeg fikk en lettere kropp og lavere skuldre. Det kom da jeg visste jeg at kunne snu ting når det butter. Jeg har hatt en knalluke med trening hjemme. Jeg har følt meg fryktelig klar til å komme hit, sa Johansson til NRK.

Vil ta det siste steget

Lillehamringen fortalte videre at det er måten han kjører ski på som har løsnet den siste tiden.

– Tålmodighet er definitivt nøkkelen for meg, og det gjenspeiler seg også i hoppingen jeg har leverte i dag.

I fjor ble Johansson toer i Raw Air-sammendraget. Nå drømmer han om å kunne ta det siste steget.

– Det er så klart målet, ingen tvil om det. Jeg digger denne turneringen. Dette blir gøy.

De norske hoppgutta har slitt i vinter, og for mange av dem fortsatte problemene også i første konkurranse etter VM. Johann André Forfang ble nest best av Norges hoppere med sin 15.-plass. Han landet på 122,5 meter i tunge forhold.

– Jeg mistet den ene skien min hardt over kulen. Det var på grensen til skummelt, men jeg klarte å vente på skien igjen. Det er klart at man mister mange meter når man står passivt og venter, men jeg berget det greit, sa Forfang til NRK.

Markus Lindvik la seg inn på 25.-plassen etter et hopp på 125 meter, mens Robin Pedersen stoppet på 124 og ble nummer 27.

Nok en Fannemel-nedtur

Før fredagens kvalifisering offentliggjorde Andreas Stjernen at han legger opp etter Raw Air. Trønderveteranen tok seg videre med 116 meter og en 38.-plass.

VM-debutant Thomas Aasen Markeng ble siste norske hopper som kvalifiserte seg til søndagens individuelle Kollen-renn. Unggutten landet på 117 meter, og det ga ham en 46.-plass.

Anders Fannemel har skuffet stort denne sesongen, og motgangen fortsatte på hjemmebane. Med bare 111,5 meter la han seg inn på 64.-plassen. Han gikk ikke videre i likhet med Mats Bjerke Myhren, Halvor Egner Granerud, Joakim Aune og Oscar P. Westerheim.

Fredrik Villumstad og Andreas Granerud Buskum feilet i dresskontrollen og ble disket.

Kvinnene slipper til

For første gang er også hoppjentene en del av Raw Air. Der stiller verdensmester Maren Lundby som en klar sammenlagtfavoritt. Hun er en av fem norske kvinner som skal i aksjon på hjemmebane. For dem blir første Raw Air-renn lørdagens kvalifisering i Holmenkollen.

Lundby og co. avslutter turneringen i Trondheim. De får enn så lenge ikke delta i skiflyging og hopper derfor ikke i Vikersundbakken.

Lørdag står lagkonkurranse på Raw Air-programmet for herrehopperne.

Artikkeltags