Pallen glapp såvidt for Johansson i Planica

Det endte med den sure fjerdeplassen for Robert Johansson fra Lillehammer i søndagens skiflygingsrenn i Planica.

Det endte med den sure fjerdeplassen for Robert Johansson fra Lillehammer i søndagens skiflygingsrenn i Planica. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det endte med en 4. plass for skihopperen fra Søre Ål og Lillehammer i sesongens siste hopprenn i verdenscupen.

DEL

Ingen kunne gjøre noe med Kamil Stoch under skiflygingsrennet i Planica søndag. Daniel-André Tande ble beste nordmann på tredjeplass.

Stoch ledet etter den første omgangen, og hadde få problemer med å forsvare ledelsen i finalehoppet. I sitt andre hopp strakte han seg til 234,5 meter, og det holdt til en overlegen seier.

Polakken vant til slutt med 15,4 poeng på Stefan Kraft, som hoppet seg opp til annenplass. Østerrikeren hoppet 236 meter og fikk 440,1 poeng, men det var ikke i nærheten av Stochs poengsum på 455,6

Tande var kun halvpoenget bak Kraft på annenplass etter sitt hopp på 234,5 meter i finaleomgangen.

Robert Johansson hoppet i tunge forhold i finaleomgangen, og måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen etter et hopp på 228 meter. Deretter fulgte Andreas Stjernen på femteplass, mens Johann André Forfang og Anders Fannemel endte på henholdsvis 8.- og 11.-plass.

Halvor Egner Granerud ble nummer 20.

Stoch ledet

Stoch gikk ned på farten sammenlignet med brorparten av konkurrentene, men var likevel suverent best også i den første omgangen i Planica.

Polakken hoppet fra én avsats lavere enn annenmann Daniel-André Tande, men landet likevel halvannen meter lenger ned i bakken enn nordmannen. Stochs hopp målte 245 meter mot Tandes 243,5.

Med avsatskompensasjon la Stoch seg i tet med 237,9 poeng, og han hadde hele 14 poengs ledelse på Tande foran finaleomgangen. Den avstanden var verken Tande eller noen andre i nærheten av å nærme seg.

Johansson var på tredjeplass

Robert Johansson hoppet fra samme avsats som Stoch i første omgang, men var ikke i nærheten av polakkens lengde. 237 meter holdt til tredjeplass før finaleomgangen, men mannen med den fyldige barten var hele 15,2 bak lederen.

I finaleomgangen maktet han ikke å følge opp pallplassen.

Østerrikske Stefan Kraft lå på fjerdeplass, mens Johann André Forfang var på sjetteplass etter et hopp på 240,5 meter. Førstnevnte hoppet seg opp på pallen i finaleomgangen.

Anders Fannemel og Andreas Stjernen følger på henholdsvis 8.- og 10.-plass, mens Halvor Egner Granerud ligger på 23.-plass før finalehoppet.

Artikkeltags