Gå til sidens hovedinnhold

- Skal ikke miste seieren i Ballettbakken igjen

Artikkelen er over 7 år gammel

I fjor ledet Frederik Wilmann eliteklassen i Birkebeinerrittet klart. Men i ballettbakken kjørte han som en førstereisgutt. Det skal ikke skje i år.

Til GD sier landevegsspesialisten og den tidligere sykkelproffen i Nederland at hvis han skal tape Birken i år, skal det i alle fall ikke være i Ballettbakken.

Da GD snakket med ham sist mandag, var planen å reise til Lillehammer allerede onsdag. For å forberede seg skikkelig og ikke minst trene på å kjøre ned Ballettbakken fortest mulig.

– Selv om jeg aldri blir topp terrengsyklist, kan jeg ikke gjøre som i fjor. Det var ikke bra, sier sønnen til Jostein Wilmann, trønderen som Bernard Hinault i 1981 utropte til favoritt foran Tour de France. Jostein endte på 14. plass sammenlagt. Etter sitt korte proffopphold utenlands sykler Frederik Wilmann nå på det norske kontinentallaget Team Ringerike Kraft.

Kjørestyrken junior viste under fjorårets Birkebeinerritt imponerte og skremte rivalene. Det som ikke skremte, var utforteknikken hans. Så ubehjelpelig og «klønete» stavret han seg nedover at mange ganger verdensmester i terrengsykling og Birken-vinner flere ganger Rune Høydahl, etterpå tilbød å lære ham å kjøre skikkelig utfor.

– Dessverre har det ikke blitt tid til kursing. Likevel skal jeg kjøre langt forterer nedover enn i fjor, sier Wilmann.

– Du har vist kjørestyrke i flere store ritt gjennom sommeren. Hvordan er formen foran Birken?

– Jeg føler meg veldig bra og er klar for å sykle for seier på lørdag. I år vet jeg hva jeg går til, sier Frederik Willman.

Kommentarer til denne saken