Swix blir hovedleverandør av skismøring og staver til verdens beste skiløpere

Swix blir hovedleverandør av skismøring og staver til Norges Skiforbund.

Swix blir hovedleverandør av skismøring og staver til Norges Skiforbund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norges Skiforbund Langrenn og Swix har inngått en avtale som gjør Swix til hovedleverandør av skismøring og staver til de norske landslagene. Samtidig skal også Swix kjempe for en fluorfri fremtid, skriver skiforbundet i en pressemelding.

DEL

– Som ledende langrennsnasjon er det vår plikt å ta samfunnsansvar sammen med partnere som er opptatt av bærekraft og fokus på fluorfrie produkter. Det er derfor viktig for oss å få tilbake Swix som hovedleverandør av smøring og staver til i det norske langrennslandslaget. Swix er en sterk, norsk merkevare som står for kvalitet og som allerede har vist at de ønsker å utvikle gode produkter i samarbeid med oss, sier langrennssjef Espen Bjervig.

2022-sesongen

Avtalen mellom Swix og Norges Skiforbund Langrenn strekker seg til over 2022-sesongen.

— Det er stort for oss igjen å kunne samarbeide med verdens beste skiløpere om å utvikle den beste skismøring og de beste stavene, sier merkevaredirektør Åge Skinstad i Swix.

Vegard Kvisle i «Tøffest uten Fluor» mener avtalen passer også godt inn med det nye forbudet for fluorprodukter til løpere under 16 år.

Mye jobb gjenstår

— Vi må minne om at det gjenstår mye jobb før nasjonalsporten vår er helt fluorfri.  For å lykkes med dette er det helt nødvendig at smøringsindustrien er med på laget. Det er gledelig å se at Swix støtter fluorforbudet og går foran som et godt eksempel med utvikling av gode fluorfrie smøringsalternativer som dokumenteres i forhold til HMS og til overkommelige priser, mener han. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken