Gå til sidens hovedinnhold

FIS vraket Vikersund for kommende sesong

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir trolig ikke noe verdenscuprenn i skiflyging i Vikersund denne sesongen. Partene er ikke blitt enig om sertifiseringen av anlegget, melder NRK.

Det bekrefter Ståle Villumstad, arrangementsansvarlig for hopp i Norges Skiforbund, til NRK etter møtet i Zürich fredag.

Hans-Martin Renn, som er leder i hoppkomiteen til Det internasjonale skiforbundet (FIS), er ikke fornøyd med jobben som er lagt ned fra Vikersunds side.

NRK skriver at det ble full krangel da Bertil Pålsrud, som er norsk representant i FIS’ hoppkomité, avbrøt Renns presentasjon under møtet. Renn er leder av FIS’ bakkekomité, som skal gi sin anbefaling om hvorvidt Vikersund egner seg som konkurransedestinasjon.

– Jeg er ikke villig til å gjøre en inspeksjon i siste minutt som i fjor. Vikersund får ikke sertifikat, slo Renn fast etter avbrytelsen.

– Jeg er forvirret, repliserte Pålsrud.

Deretter uttrykte Hans-Martin Renn at han var forbannet på Vikersund og eierne.

– Vi lager reglene. Vi er ikke eiernes slaver. Jeg er ikke fornøyd med situasjonen. Vi kan ikke utstede sertifikater i siste minutt hvert år. Jeg er ansvarlig for sikkerheten i bakken og jeg kan ikke akseptere dette, sa Renn under møtet.

Men alt håp er ikke ute. Ståle Villumstad understreker at det har skjedd før at en bakke har kommet inn igjen på programmet i løpet av sesongen, og et slikt arbeid starter for Vikersunds del.

At Vikersund vrakes for kommende sesong betyr at avslutningen på Raw Air strykes om ikke avgjørelsen blir omgjort i tide.