Johansson: – Du merker at OL er stort

Fin stil på Robert Johansson under fredagens volleyballtrening.

Fin stil på Robert Johansson under fredagens volleyballtrening. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Robert Johansson (27) sprudler foran lørdagens OL-debut.

DEL

Fredag roet han nervene med litt lett volleyballspill sammen med lagkameratene og lederne i en gymsal noen få kilometer unna der skal hoppes i den lille bakken lørdag.

Johannson fikk vist fram litt av andre sider enn det rent hoppmessige, men det er sistnevnte gren han er kommet til Sør-Korea for.

Topp tre

– Du var topp tre i alle treningshoppene, men lyktes ikke i kvalifiseringen?

– Det var fint å komme i gang så sterkt, men jeg bommet i tilløpet i kvalifiseringen. Greit nok, for da gir det store utslag. Jeg var veldig klar over det som skjedde, og det er lett å få orden på det. Det handler om at jeg må få ned rumpa i tilløpet.

– Du er en godt voksen OL-debutant på 27 år. Hvordan der du på det?

– Det er herlig. Det er mange nye inntrykk, og du merker at det er stort. Dette er noe jeg har jobbet hardt for å få til. Jeg prøver å ta til meg alle inntrykk og nyte tida jeg er her.

Størst sjanser

– Hvor har du dine største sjanser?

– Jeg føler at jeg har bra muligheter i begge bakker. Jeg er kommet godt i gang i den lille bakken, og jeg vet at jeg kan fighte i toppen på mine beste dager. Jeg vet også at jeg kan få bruk for flyegenskapene i den største bakken.

Hvem blir dine tøffeste utfordrere?

– Andreas Wellinger, Richard Freitag, Stefan Kraft, mange av polakkene og nordmennene. Det blir en spennende kamp, og jeg er klar til å gi dem alle kamp, sa Johansson til NTB.

Robert Johansson OL-debuterer i Pyeongchang lørdag.

Robert Johansson OL-debuterer i Pyeongchang lørdag. Foto:

Artikkeltags