Karoline Knotten gikk seg opp 22 plasser

Karoline Knotten endte på 28. plass i lørdagens jaktstart.

Karoline Knotten endte på 28. plass i lørdagens jaktstart.

Av

Karoline Knotten fra Vingrom IL gikk en meget sterk jaktstart i lørdagens verdenscuprenn i skiskyting i Oberhof.

DEL

Hun ble nummer 50 i torsdagens sprint og avanserte til en 28. plass i jaktstarten. Det er Knottens beste verdenscupplassering, og for første gang i sin karriere sikret hun seg poeng i verdenscupen.

- Karoline imponerte

- Karoline imponerte på standplass med bare en runde totalt. Dette var meget bra, skrøt NRK-ekspert Ola Lunde.

Svak skyting ødela for de andre norske skiskytterkvinnene i tyske Oberhof. Marte Olsbu Røiseland ble best med sin 12.-plass.

Godt utgangspunkt

Olsbu Røiseland hadde et godt utgangspunkt, men svak skyting spolerte for Froland-jenta på lørdagens 10 kilometer jaktstart. Hun måtte til slutt ta til takke med en 12.- plass i rennet som ble vunnet av italienske Lisa Vittozzi.

Anastasia Kuzmina ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til Anaïs Chevalier fra Frankrike. Olsbu Røiseland var over ett og et halvt minutt bak vinneren etter å ha skutt fem bom.

Hun startet dagen på fjerdeplass etter et sterkt sprintrenn torsdag. Ingrid Landmark Tandrevold startet som nummer 14, mens Tiril Eckhoff hadde et tungt utgangspunkt etter å ha blitt nummer 33 på sprinten.

Langt bak

Tandrevold så ut til å kunne ta en plass på pallen, men bommet på sine to siste skudd på tredje skyting. Etter to nye bomskudd på den fjerde skytingen endte hun til slutt langt bak på en 15.-plass.

For Tiril Eckhoff var det derimot lite som stemte også lørdag. Sju bom ble det på standplass, og den norske skiskytterprofilen ble nummer 34.

Artikkeltags