Vingrom-løperen Sivert Bakken med sterk sjetteplass i IBU-cup

Sivert Bakken fikk sjetteplass som best under IBU-cupen i Idre.

Sivert Bakken fikk sjetteplass som best under IBU-cupen i Idre. Foto:

Vingrom-løperen Sivert Bakken gjorde sine saker bra under IBU-cupen i skiskyting i Idre.

DEL

LILLEHAMMER: Sivert fikk klarsignal til IBU-cup etter en fin sesongstart på Sjusjøen. På den første sprinten i Idre ble det 20. plass til Vingrom-løperen. Han fikk en strafferunde på første liggende, men måtte tåle tre på stående. I mål endte Bakken 1.28,5 bak vinneren Anton Babikov fra Russland som skjøt feilfritt, og ble nest best av de norske.

Raskest i sporet

I det andre løpet, som også var sprint, leverte Sivert et meget solid konkurranse. Han ble her beste norske løper med sjetteplass. På standplass ble det en bom på liggende, og to på stående. Han var raskest av samtlige i sporet. I mål var Sivert 39,5 sekunder bak vinneren Aristide Begue fra Frankrike. Vinneren skjøt feilfritt.

Jaktstart sto på programmet i det siste løpet og her ble det 11. plass til Sivert. Han måtte tåle åtte bom (1-1-4-2), men han var ikke mer enn 53,8 sekunder bak tyskeren Philipp Nawrath som vant. Nawrath skjøt kun en bom.

14. plass til Knotten

Karoline Knotten, Vingrom IL, deltok også i Idre. På den første sprinten ble det 23. plass, og Knotten fikk tre strafferunder. Her var hun snaue to minutter bak vinneren Ingela Andersson fra Sverige.

På den andre sprinten ble det 32. plass til Karoline. Også her hadde hun tre bom, og i dette løpet endte hun 2.15,1 bak vinneren Elisabeth Högberg fra Sverige.

Knottens beste plassering i Idre kom på den avsluttende jaktstarten, og her ble hun nummer 14. Med fire bom på standplass var hun 2.18,8 bak vinneren Svetlana Mironova fra Russland i mål.

Artikkeltags