Snowboardawards: Kleveland nominert i to kategorier

MULIGHETER: Marcus Kleveland, her med to av sine totalt fem X Games-medaljer, er nominert i to kategorier foran lørdagens Snowboardawards i Oslo. Foto: Vidar Heitkøtter

MULIGHETER: Marcus Kleveland, her med to av sine totalt fem X Games-medaljer, er nominert i to kategorier foran lørdagens Snowboardawards i Oslo. Foto: Vidar Heitkøtter Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Snowboardawards 2018 arrangeres førstkommende lørdag i Oslo. Dette er snowboardernes egen gallafest, med utdeling av en rekke priser. Blant de nominerte finner vi Marcus Kleveland og Kvitfjell Brettklubb.

DEL

19-åringen Marcus Kleveland fra Dombås stakk av med prisen for Årets mannlige kjører og Årets triks under Snowboardawards i fjor. Han er selvfølgelig å finne blant de nominerte til årets snowboardfest.

Kleveland er også i år nominert i kategorien Årets mannlige kjører. Hans utfordrere er Mons Røisland, Torgeir Bergrem og Ståle Sandbech.

Her er juryens begrunnelse for nominasjonen av Marcus: «Han kan nærmest tapetsere veggene med alle medaljene han sanket i fjor; et gull og to sølv i X Games, bronse i US Open, og gull i både Winter Games New Zealand og World Cup i Moenchengladbach. Men Marcus har så utrolig mye mer å by på enn resultatene fra konkurranser! Instagrammen hans flommer over av nye og kreative triks, og snowboardere verden over får stadig hakeslepp av å se klippene som går viralt.»

Selv setter Dombås-gutten sine prestasjoner i X Games høyest sist sesong.

– Det jeg er mest fornøyd med er nok X Games, både i Aspen og i Oslo! Det var veldig godt og være tilbake i Oslo etter ankelskaden i mars, uttaler han til snowboardforbundets hjemmeside.

Les også: Sliten og forslått Kleveland tok gull i X Games

Årets triks

Marcus er også blant de nominerte i kategorien Årets triks med «backside 270 til 630 flip». I juryens begrunnelse heter det: «Ikke engang TV-spillene klarer å holde oppe tempoet til Marcus. Han er døråpneren som går foran og låser opp triks for de andre, og idet konkurrentene lærer det samme og tror det har tatt igjen Marcus har han allerede funnet opp et nytt triks. Det tok ikke mange ukene etter at dette klippet gikk viralt før Marcus var i gang med å doble ut av rails.»

Kleveland har ikke satt navn på trikset, men forklarer det slik: – Det er jo en backside 270, og så en slags flip ut. Er vel misty ett eller annet? Jeg har ikke peiling, er bare en flip, haha.

Hans utfordrere i denne kategorien er Ulrik Badertsher med frontflip, Torgeir Bergrem med switch backside 540 method, Aleksander Østreng med 5050 pop shuvit, Sigurd Lindquist med 50–50 til 50-50, Ståle Sandbech med tail dragger og Markus Olimstad med boardslide pretzelflip.

Årets klubb

Kvitfjell Brettklubb er en av fire klubber som er nominert til årets klubb. Juryen skriver følgende i sin begrunnelse: «Klubben i Kvitfjell har lyktes med å skape engasjement og spre snowboardglede i lokalmiljøet. Klubben har utlån av utstyr, organiserer arrangementer og har startet satsing på funksjonshemmede. De jobber også for å bedre parkmulighetene for lokale snowboardere, gjennom et godt samarbeid med anlegget. I vinter var de også med på å holde snowboardkonkurranse for kids under alpin-world-cupen i Kvitfjell.»

KVITFJELL: Denne gjengen kan glede seg over at Kvitfjell Brettklubb er nominert. Foto: Kari Utgaard

KVITFJELL: Denne gjengen kan glede seg over at Kvitfjell Brettklubb er nominert. Foto: Kari Utgaard

De tre øvrige nominerte i denne kategorien er Kongsberg IF snowboard, Normal SK (Mo i Rana) og Geilo IL snowboard.

Les også: Her er den nye brettbomsen

I kategorien Årets park er Kvitfjell nominert, og juryen peker på at anlegget har markert seg med en bra park hvert år. De har også dyktige snowboardere som parkbyggere, og de har egen kidspark. Gråkallparken, Oslo Vinterpark, Hemsedal Railgarden og Trysil er de andre nominerte.

Marmor X Kvitfjell er nominert i kategorien Årets edit. «Denne editen viser en god dose kompisstemning, personlighet og ikke minst snowboardkjøring i verdensklasse fra start til slutt!», heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Artikkeltags