Gå til sidens hovedinnhold

Ulsletten sikret seg kongepokal

Artikkelen er over 4 år gammel

Emil André Ulsletten fra Dombås vant i helgen kongepokal i snøbrett-NM.

Mesterskapet ble avviklet på Hovden. Ulsletten åpnet mesterskapet med NM-sølv i boardercross, bak Ståle Sandbech. Bronsen gikk til Lillehammer Brettklubbs Brage Richenberg.

I slopestyle ble det ny seier til Sandbech fra BSK. Ulsletten endte her på niendeplass, mens  landslagstrener Per Iver Grimsrud, Lillehammer Brettklubb, tok tiendeplassen.

Big Air

Emil Andre Ulsletten imponerte i den avsluttende Big Air-konkurransen. Han stakk av med NM-gull og kongepokal. Emil André vartet opp med  switch backside 1260 og dobbel frontside rodeo 1080. På andreplass fulgte Jørn Simen Aabøe og på tredjeplass Isak Ulstein.

– Det var sykt gøy og veldig bra kjøring, men hadde hoppet vært litt større kunne vi sett enda større triks, sier Ulsletten om finalen.

Han har storkost seg på Hovden, til tross for mye dårlig vær og krevende forhold.

– NM er alltid en av favorittkonkurransene mine. Du møter mye folk du ikke så ofte ser – hele gjengen er samlet og det er alltid god stemning. Banketten i går var også veldig gøy!

– Viser stor styrke

– NM ble preget av mye dårlig vær, men i dag var det endelig sol og da ble det utrolig høyt nivå på kjøringen. Det er det beste norgesmesterskapet jeg har sett i big air. At Emil vinner med alle disse gode kjørerne på start viser stor styrke – og gjør at han fortjener kongepokalen for 2017, sier Henrik Thorsen i kongepokalenjuryen.

I kvinneklassen ble det kongepokal til supertalentet Tina Steffensen fra Kongsberg. Hun tok to NM-sølv og en bronse, og det ga seier i NM sammenlagt.