Gå til sidens hovedinnhold

Du kan sykle med Thor Hushovd på søndag

Artikkelen er over 6 år gammel

Under siste dag av årets norgesmesterskap på sykkel i Lillehammer, søndag, får publikum anledning til å sykle i følge med tidligere verdensmester og norgesmester Thor Hushovd.

LILLEHAMMER: Opplegget er å sykle deler av løypa som brukes under NM. Det skjer rett etter at kvinnenes seniorritt er over og før fellesstart for herrene starter.

Arrangementet er del av en landsomfattende turné, som NM-sponsor Rema 1000 står bak i samarbeid med TV2. Sykkel-touren med Hushovd skal være med og fremme folkehelsa og få flest mulig til å bruke sykkel.

Sykkelrunden er på mellom seks og tolv kilometer. De som blir med, slipper de tøffe klatringene som konkurransesyklistene møter under fellesstarten. Meningen er at det skal passe de aller fleste hverdagsmennesker å bli med Hushovd på tur.

Etter målgang får deltakerne bevertning. Arrangøren har også aktiviteter for barn. Klimaks er premieutdelingen. Hovedpremien er nemlig en tur for to til Tour de France med Thor Hushovd.

Hushovd vant VM for profesjonelle i Australia i 2010. Han har en rekke etappeseire og vant to ganger den grønne poengtrøya under Tour de France. Etter fjorårssesongen la han opp som aktiv. Derfor skal Norges Cykleforbunds veteranklubb under besøket i Lillehammer overrekke ham ærespris.