Ny GD-cup på sykkel

TERRENGRITT: Den nye GD-cupen på sykkel vil i 2016 bestå av fire terrengritt for klassene 11-12 år, 13-14 år og 15-16 år. Alle rittene vil være åpne for syklister fra seks år og oppover.

TERRENGRITT: Den nye GD-cupen på sykkel vil i 2016 bestå av fire terrengritt for klassene 11-12 år, 13-14 år og 15-16 år. Alle rittene vil være åpne for syklister fra seks år og oppover.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nå blir det GD-cup også på sykkel. Fire lokale arrangører er med på det nye prosjektet.

DEL

LILLEHAMMER: Det var en meget positiv stemning under planleggingsmøtet, hvor representanter fra Kvam IL, Lågen CK, Ottadalen SK og Lillehammer CK var med.

2016-utgaven for GD-cup på sykkel legges opp etter samme mal som den populære langrennscupen som har blitt arrangert i mange år. I sykkelcupen vil det bli fire ritt, og her blir det de tre klassene 11–12 år, 13–14 år og 15–16 år som vil få status som GD-cup. Men syklister i alle aldre, fra seks år og oppover til senior, kan delta på terrengrittene.

Starter på Kvam

Historiens første ritt i GD-cupen på sykkel vil bli arrangert på Kvam 22. mai. Så følger Lillehammer 12. juni. Lågen CK arrangerer sitt ritt 3. eller 11. september, mens Ottadalen SK arrangerer avslutningsrittet 25. september.

Lavterskeltilbud

– Vårt fokus er at dette skal være et lavterskeltilbud, hvor alle kan være med. Vi har valgt å satse på terrengsykkel, fordi det er noe de aller fleste har. Det eneste kravet vi vil stille til sykkel er at den har bremser som virker, sier David Tofthagen i Lillehammer CK.

– Hva med løypene?

– Vi skal ha enkle løyper, som alle kan mestre. I og med at dette skal være et breddearrangement, skal ikke noen bli skremt av for teknisk krevende løyper. Dette skal være moro, og det er viktig for barn og ungdom å føle mestring, understreker Tofthagen.

Premier

Også de aller yngste kan være med på rittene, og de vil få egne tilpassede løyper. Startnummer og premier hører selvfølgelig med.

I GD-cupen blir det deltakerpremier til alle. Arrangørene har også fatt tak i noen fine uttrekkspremier.

Det legges opp til en rimelig deltakeravgift på rittene. Man trenger heller ikke være medlem av en sykkelklubb for å delta. Egen hjemmeside/facebookside for cupen er snart klar.

– I og med at dette er første året legger vi ikke lista så høyt på arrangementene. Men vi har skaffet oss flere samarbeidspartnere som bidrar, og vi legger opp til å ha speaker, litt musikk og på den måten skape god stemning rundt rittene, sier Tofthagen.

– Arrangørklubbene gleder seg, og vi håper syklister i alle aldre stiller opp. Vi håper at dette vil bidra til økt aktivitet og rekruttering til sykkelsporten i distriktet. Det er positivt med flere lokale ritt, da slipper man å reise så langt, avslutter Tofthagen.

Artikkeltags