Fagerhaug kjører for sin første seier

FAVORITT: Petter Fagerhaug er stor favoritt til å vinne norgescupen på hjemmebane til helga. Helgens ritt på Lillehammer er også uttak til verdenscupen.

FAVORITT: Petter Fagerhaug er stor favoritt til å vinne norgescupen på hjemmebane til helga. Helgens ritt på Lillehammer er også uttak til verdenscupen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norges beste terrengsyklist, Petter Fagerhaug, må finne seg å være stor favoritt i norgescupen på hjemmebane. Men han har ennå ikke vunnet i den nye rundbaneløypa.

DEL

LILLEHAMMER: Til helga skal rundt 300 syklister kjempe om norgescuppoeng på Birkebeineren Skistadion.

Den nye rundbanen ble tatt i bruk for første gang under klubbmesterskapet og GD-cupen i fjor, men nå får man teste hele traseen med alle de beste norske rytterne på plass.

Alle elementene på plass

Arrangøren, Lillehammer CK, har bygd opp alle elementene som kreves av UCI, for helgens ritt hat også UCI-status. Og i helga kjører man for første gang hele traseen.

– Det betyr at vi kan arrangere verdenscup i løypene hvis vi ønsker det, noe som må være et mål på sikt, mener daglig leder i LCK, David Tofthagen.

Lillehammer CK har flere ryttere som kan være med å kjempe om de gjeveste plassen i seniorklassa. Norgescuplederen, Petter Fagerhaug, er skyhøy favoritt.

Mangler en seier

Han har kjørt to ritt tidligere i denne løypa, men har ennå ikke vunnet i denne løypa. Men i helga er det norgescuppoeng det kjempes om og da er nok norgesmesteren langt mer fokusert.

Neste helg er det verdenscup for Petter Fagerhaug og Erik Hægstad, og LCK-rytterne er også klare for U23-VM i Australia.

Eirik Pettersen kjørte bra under et ritt i Danmark nylig, men det holdt ikke for å kvalifisere seg til verdenscuprittet i Val Di Sole Italia.

Søkt om NM i 2018

Lillehammer CK har nå også offisielt søkt om NM i de samme løypene i 2018.

– Vi venter på svar fra forbundet om kort tid. Vi ønsker å arrangere NM i juli rett etter NM på landevei i Tønsberg, så dette blir en liten test for oss. Det skal også spennende å høre hva rytterne mener etter helgas ritt. Dugnadsgjengen har jobbet på spreng for å få alle elementene på plass og de har kjørt på mer grus. Dessverre må vi improvisere litt i målområdet, så vi flytter det inn på sletta på andre siden av Sjøsetervegen der sprintbakken starter, forteller Tofthagen.

Tofthagen forteller også at rittet ikke bare er for de beste, men rittet er åpnet for påmelding i alle klassene.

– Søndag er short track (sprint). Det betyr kortere runder og ikke så tekniske løyper. De yngste synes dette er moro, og det blir mer underholdende, sier LCKs daglige leder.

Artikkeltags