Gå til sidens hovedinnhold

Fjerdeplass i U23-NM til Skaarseth

Artikkelen er over 5 år gammel

Lillehammer-syklisten Anders Skaarseth, som kjører for Team Joker Byggtorget, endte på fjerdeplassn på fellesstarten i U23. Lagkamerat Amund Grøndahl Jansen vant. Ramus Tiller endte på femteplass.

LILLEHAMMER: Søndag startet sykkel-NM i Bodø med fellesstarten for U23. Anders var kanskje ikke av de største favorittene til ta gullmedaljen, men det ville ikke gitt skyhøye odds heller.

– Ser du på deg sjøl som en hjelperytter?

– Nei, det gjør jeg ikke. I fjor var det kanskje litt naturlig siden det var min første hele sesong i Joker, men jeg fikk også egne sjanser den gang. Man setter seg sjøl i gode situasjoner, noe som gjør at man skaper seg sine egne muligheter underveis i rittet, sier 21-åringen.

Kjører ikke mot LCK

Han mener at en andreplass i Gent-Wevelgem og åttendeplass i Tour de Bretagne underbygger at han får egne sjanser.

– I Tour of Norway var det bare naturlig å være hjelperytter, for formen var ikke helt på topp, sier han.

Les også: - En rolig dag på jobben for Anders

På søndagens fellesstart for U23 vil Joker-rytteren møte flere av Lillehammer CKs syklister, som han til daglig trener sammen med.

– For å si det sånn. Jeg kjenner dem så godt at jeg ikke vil kjøre mot dem. Jeg kommer ikke til å tette luka hvis det sitter en Lillehammer-rytter i et brudd heller. I det siste norgescuprittet samarbeidet vi litt med Lillehammer CK, men det er klart at taktikken legges ut fra at jeg kjører for Team Joker Byggtorget, forteller Skaarseth.

Løypa i Bodø er helt forskjellig fra den som ble kjørt på Lillehammer i fjor. Her snakker vi om en paddeflat løype med en liten knekk midt i runden.

– Komme med i brudd

– Det gjelder å bruke hodet underveis. Det skjer alltid noe i et NM, og det er nok noen allianser over klubbgrensene.

– Er det realistisk å tro på seier?

– Jeg er ikke den raskeste i spurten på laget, så det blir ikke kjørt for meg i en spurt. Sjansen min er å komme med i et brudd som holder unna helt til mål, sier Skaarseth.

Anders kommer etter all sannsynlighet å stå over det individuelle temporittet.

Les også: Anders Skaarseth havnet i grøfta

– Hvem av trøyene vil du helst ha?

– Seniortrøya. Da kan jeg kjøre med den i alle rittene, sier han og smiler.

Siden både Edvald Boasson Hagen og Truls E. Korsæth velger å stå over lagtemporittet, for å kunne konsentrere seg om det individuelle rittet på torsdag, blir det Anders Skaarseth, Rasmus F. Tiller og Tobias Foss som skal forsvare gullet i seniorklassa.

Sjøl med to «tempohester» ute av laget stiller LCK med to lag i seniorklassa.

Han mener også at det er store muligheter til å forsvare NM-gullet i lagtempo.

– De to andre på lagt er gode temposyklister. Sjøl har jeg kjørt lite tempo de siste sesongene. Vi trente litt sammen onsdag. Vi er veldig like som typer og omtrent like høye, og vi kjenner hverandre godt, sier Skaarseth.

Juniorsjanser

Det er ikke bare i U23 Lillehammer CK har medaljesjanser. På hjemmebane i fjor gjorde juniorgutta rent bord på temposyklingen.

I juniorklassa stiller klubben med to lag i lagtemporittet på tirsdag. På førstelaget er det Ludvik A. Holstad, Iver Skaarseth og Sebastian D. Heldahl som skal forsvare NM-gullet. Også på fellesstarten har de et sterkt lag, og Holstad er en god til å spurte.