Lillehamringen Tobias Foss på pallen i belgisk klassiker

PALLPLASS I BELGIA: Tobias Foss fra Lillehammer ble påskeaften nummer 3 i U23-utgaven av den prestisjetunge belgiske sykkelklassikeren Liège-Bastogne-Liège.

PALLPLASS I BELGIA: Tobias Foss fra Lillehammer ble påskeaften nummer 3 i U23-utgaven av den prestisjetunge belgiske sykkelklassikeren Liège-Bastogne-Liège. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Syklisten Tobias Foss fra Lillehammer kjørte inn til en solid og klar 3. plass i U23-utgaven av den belgiske monument-klassikeren Liège-Bastogne-Liège, påskeaften.

På den siste kilometeren satt han sammen med Kevin Vermaerke (Hagens Berman Axeon) og Victor Verschaeve (Lotto Soudal U23). Trioen hadde da et halvt minutts forsprang på hovedfeltet, men de to konkurrentene var hakket kvassere i spurten. Likevel meget sterkt av Foss, som sykler for Uno X Norwegian Development Team. Fra 2020 blir laget profesjonelt.

– Det var to karer som var ganske mye raskere enn meg. Jeg prøvde å få det til å bli en seig spurt, men det funket dårlig, sier lillehamringen til det norske sykkelnettstedet procycling.no.

Tobias Foss har hatt flere sterke resultater så langt i sesongen, med blant annet 4. plass i Volta ao Alentejo og Le Triptyque des Monts et Châteaux, 7. plass i Gent-Wevelgem U23 og 14. plass i Flandern U23.

Artikkeltags